Osijek
PROJEKTOM ZAŽELI U ANTUNOVCU OBUHVAĆENO 180 STARIJIH

Općina Antunovac zaposlit će 30 žena na 3 godine da pomažu starijim sumještanima u kućama
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
Općina Antunovac umnogome je propulzivna, od doseljavanja preko velikog broja mladih i djece do zapošljavanja i pokretanja poslovnih poduhvata, ali nisu zaboravljene ni najranjivije kategorije. Upravo za njih, ističe općinski načelnik Davor Tubanjski, pokreće se projekt "Skrbim za druge, brinem za sebe" u okviru programa "Zaželi – prevencija institucionalizacije".

- Od ovoga imamo dvostruku korist - u jednu ruku zapošljavamo osobe iz teže zapošljive kategorije, a u drugu ruku ujedno se brinemo o starijim pripadnicima naše zajednice koji su u potrebi. Izvrsna je to stvar jer se radi o projektu koji će se provoditi tri godine. Tako smo raspisali poziv ciljnoj skupini, starijima od 65 godina i osobama s invaliditetom da se prijave kako bi im se pružala usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu kroz pomoć u organizaciji prehrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene i zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba, uz mjesečnu isporuku paketa higijenskih potrepština. Ovaj javni poziv raspisan je u modalitetu trajno otvorenog poziva te je slanje prijava moguće sve do završetka obavljanja usluga potpore i podrške, odnosno najkasnije do 1. studenoga 2026. U projekt je planirano uključivanje 180 pripadnika ciljne skupine te će se uključivanje u projekt omogućiti sukladno s redoslijedom zaprimanja prijava, do popunjavanja slobodnih mjesta. Ostali korisnici evidentirat će se na rezervnoj listi te će biti naknadno obaviješteni ako se otvori mogućnost uključivanja u projekt - pojašnjava načelnik Tubanjski, dodajući da se pojašnjenja oko podnošenja prijave građani mogu obratiti na brojeve telefona 031/278-022 ili 031/670-497 ili u općinsku upravu.



I drugi dio ovog projekta - zapošljavanje mještana Antunovca i Ivanovca koji će obilaziti i pomagati korisnicima - teče prema planu. Naime, općinski načelnik upravo je donio odluku o odabiru kandidata za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme na radno mjesto za pružanje potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom u okviru programa "ZAŽELI – prevencija institucionalizacije".



- Izabrali smo 30 izvršiteljica s kojima će se sklopiti ugovor o radu u trajanju od 32 mjeseca - kaže Tubanjski.

Darko Pejić