Mozaik
NAJIŠČEKIVANIJE SERIJE U 2018.

Holivudske zvijezde
osvajaju male ekrane
Objavljeno 8. siječnja, 2018.

Iako je prošla 2017. godina bila rekorder prema broju novih izdanih serija - više od 500 naslova doživjelo je svoju premijeru - čini se da ni 2018. neće biti siromašnija novim serijama od prethodne. Dapače, očekuju nas neki prilično uzbudljivi novi naslovi.

Izdvojili smo nekoliko novih serija koje su se na društvenim mrežama i TV portalina istaknule kao najiščekivanije sljedeće godine te imaju potencijala da postanu pravi hitovi u 2018.

l THE CHI

Autorica serije Lena Waithe 2017. osvojila je Emmy za scenarij serije “Master of None”. Sada se vraća sa serijom o odrastanju u South Sideu, četvrti Chicaga koja je poznata po siromaštvu i kriminalu. Životi mladih ljudi isprepletu se nizom slučajnih događaja, koji im daju šansu za povezivanjem i iskupljenjem za zle stvari koje su radili u prošlosti.

l PHILIP K. DICK’S ELECTRIC DREAMS

Amazon je snimio antologijsku seriju prema djelima Philipa K. Dicka. Svaka od najavljenih deset epizoda pozabavit će se jednom pričom tog velikana znanstvene fantastike, prema čijim djelima su nastali, između ostalog, Spielbergov “Minority Report” i “Blade Runner” Ridleyja Scotta.

l BLACK LIGHTNING

Black Lightning je nova DC Comics akcijska dramska serija. Radnja prati Jeffersona Piercea (Cress Williams) koji je nekoć bio superheroj Black Lightning, čija glavna moć je bila da može manipulirati s elektricitetom. Ipak, otišao je u mirovinu prije devet godina nakon što je shvatio koliko njegov superherojski život šteti njegovom obiteljskom životu.

l COUNTERPART

Pilot-epizoda emitirana je 10. prosinca 2017. Priča prati UN-ovog zaposlenika koji već tri desetljeća radi isti dosadan vladin posao. Život će mu se promijeniti kada sazna da tajni dio organizacije za koju radi zapravo čuva portal u paralelnu stvarnost, iz koje je u njegovu stvarnost prošao – on sam.

l THE ALIENIST

Ova psihološka triler serija smještena je u New York 1896. koji je u šoku zbog niza ubojstava dječaka koji se prostituiraju. Novi šef policije ne zna kuda bi krenuo s istragom pa u pomoć zove čuvenog psihologa dr. Laszla Kreizlera, poznatog i kao The Alienist, te novinara i karikaturista Johna Moorea, kako bi proveli istragu u tajnosti. Pridružuje im se mlada i tvrdoglava policijska tajnica.

l MOSAIC

Steven Soderbergh već neko vrijeme radi na vrlo ambicioznom projektu za HBO. Nova serija imat će razgranatu radnju, a poznati redatelj već je objavio svoju aplikaciju za koju kaže da je najbolji način za doživjeti njegovu ideju i radnju serije.

Naime, preko aplikacije gledatelji mogu birati kojega će od likova pratiti. Soderbergh je složio i drugu verziju svoje vizije koja je praktičnija za emitiranje na televizijama. Njegova vizija imat će šest epizoda, a premijera prve najavljena je za 22. siječnja). Od većih faca u seriji se pojavljuju Sharon Stone, Beau Bridges i Garrett Hedlund.

l ALTERED CARBON

Serija je nastala prema cyberpunk romanu Richarda K. Morgana koji radnju smješta 500 godina u budućnost. Društvo je u to doba u potpunosti izmijenjeno tehnologijom.

Svjesnost je digitalizirana i spremljena u svojevrsne napredne USB-ove koji se mogu “uštekati” u živčani sustav drugih osoba. Na taj način nitko zapravo ne umire, sve što im treba jest druga osoba u koju će prenijeti svoja sjećanja i svoju osobnost.

l GOOD GIRLS

Izvršna producentica Jenna Bans (Scandal) donosi prilično neobičnu dramsku seriju. Radnja prati nekolicinu majki iz predgrađa kojima je dozlogrdilo da iz dana u dan krpaju kraj s krajem. Stoga odlučuju izvršiti oružanu pljačku lokalnog supermarketa naoružane replikama pištoljima.

l KRYPTON

Za sad se zna da će ova serija biti prequel na priču o Supermanu i otkriti nam stvari iz njegove prošlosti i obitelji koju dosad još nismo upoznali. Radnja serije Krypton odvija se dva stoljeća prije priče o Supermanu i prije uništenja njegovog rodnog planeta. Serija će se fokusirati na život Kal-Elovog (Supermanovog) djeda Seg-Ela u vrijeme kad je zajedno sa svojom obitelji osramoćen i odbačen iz društva.

l SHARP OBJECTS

U još jednoj novoj HBO-ovoj seriji Amy Adams glumit će reporterku koja je netom izišla iz prihijatrijske bolnice u kojoj je provela neko vrijeme zbog osobnih problema. Po povratku na posao dobiva uznemirujući prvi zadatak. Naime, mora se vratiti u svoj rodni gradić kako bi istražila ubojstvo dvije djevojčice.

l CASTLE ROCK

Serija je nastala prema djelima Stephena Kinga, a u deset najavljenih epizoda ispreplest će se mnogi Kingovi likovi u njegovom zamišljenom gradu Castle Rocku. Castle Rock se snima za Hulu koji su najavili da će serija biti puna mističnih i horor elemenata.

l UNSOLVED

Unsolved je prema najavama antologijska dramska serija koja će se baviti slučajevima ubojstava koji su ostali nerazriješeni. Prva sezona će se pozabaviti još uvijek nerazriješenim ubojstvima Tupaca Shakura i Notorious B.I.G-a.

l THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS

Braća Ethan i Joel Coen malo za promjenu bacili su se u televizijske vode. Serija je trenutačno u pretprodukciji, a radi se o vestern seriji od šest epizoda, a svaka će se pozabaviti zasebnom pričom s Divljeg zapada. Poveznica između epizoda je lik Bustera Scruggsa, kojeg će glumiti Tim Blake Nelson.

l O MECANISMO

Tvorac serije O Mecanismo je vrlo kreativan i talentirani brazilski redatelj José Padilha. Ovo je dramska serija bazirana na istinitoj priči o istrazi korupcije unutar građevinskih i naftnih kompanija u Brazilu.

l MANIAC

Cary Fukunaga će osim The Alienista, režirati i crnohumornu seriju Maniac o dvoje pacijenata u umobolnici koji provode dane negdje između stvarnog svijeta i njihovog imaginarnog. Maniac je zapravo američka obrada norveške serije iz 2014., a u glavnim ulogama ćemo gledati Emmu Stone i Jonaha Hilla.

l DISENCHANTMENT

Disenchantment će biti prva animirana serija na Netflixu, a za animirani prvijenac su našli pravu facu za taj posao. Tvorac serije je Matt Groening, čiji su Simpsoni i Futurama već odavno ušli u legendu. Ovaj crtić za odrasle bit će smješten u srednjovjekovno doba u izmišljeno kraljevstvo Beanlandia i pratiti avanture princeze Bean. T.K.

Netflix

EMITIRAT ĆE PRVU ANIMIRANU SERIJU

Najčitanije iz rubrike