Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Jois odlazi u Japan
Objavljeno 21. prosinca, 2017.

Nakon četiri poraza, uspjeli su košarkaši Vrijednosnica Osijek ubilježiti pobjedu u HT Premijer ligi. Treću ukupno ostvarili su u Kašteli, domaća Ribola, iako “fenjeraš”, nije bila bezopasna, ali bodovi su otišli za Slavoniju. Konačan rezultat (100:96) možda sugerira da je bilo neizvjesno, ali imali su “brokeri” stvari pod kontrolom.

- Prva četvrtina bila je jedina u kojoj nismo dominirali. Domaćin je imao bolje otvaranje, prednost od osam poena, ali to smo već do početka druge četvrtine uspjeli dostići i prestići. Rezultatski možda nije bilo uvjerljivo, ali to nismo ni očekivali, bez obzira na to što smo igrali protiv momčadi koja još nema pobjede u prvenstvu - kaže trener Vladimir Krstić.

Odigrali su Kaštelani protiv Osječana i svoju najefikasniju partiju, u prethodnih osam utakmica prosječno su ubacivali 70 poena, a prošlog su vikenda to debelo premašili.

- Bez obzira na broj primljenih poena, nisam nezadovoljan našim obrambenim izdanjem. Suparnik igra brzo, napade pokušava rješavati u ranoj fazi. Uz to, igraju sve bolje iz kola u kolo, stoga je bilo najvažnije pobijediti, a to smo i ostvarili - smatra Krstić, koji je po povratku iz Dalmacije počeo pripremati momčad za sljedećeg suparnika, posljednjeg u ovoj godini. On također dolazi iz južnih krajeva, ali je daleko kvalitetniji. Zadar u Gradski vrt dolazi s impresivnim pobjedničkim nizom, koji se protegnuo na već 11 utakmica.

Domaćin će pak dvoboj u petak (16.30) dočekati bez svog najučinkovitijeg čovjeka. Australac Venkatesha Jois protiv Ribole je posljednji put nastupio u žutom dresu, a nakon Hrvatske će karijeru nastaviti na Dalekom istoku. Ponuda iz Japana bila je toliko dobra da se nije mogla odbiti. No, Venkijev odlazak svakako će ostaviti rupu u rosteru, jer ostao je Krstić bez svog prvog strijelca (17.6) i skakača (9.4), koji je u ukupnom ligaškom poretku sjajno kotirao (prvi skakač prvenstva, drugi strijelac). Odigrao je sve utakmice u HT Premijer ligi, u svakoj je bio dvoznamenkasti po ubačajima (najviše, 23, zabio Škrljevu i Splitu), a četiri je puta ostvario double-double (najviše 14 skokova protiv Šibenika). Njegov odlazak trebao bi otvoriti prostor drugima, a to znači više minuta za mladog Izraelca Tomera Levinsona, koji je veći dio sezone bio ozlijeđen (u zapisniku je tek posljednja dva kola), a tu poziciju pokriva i Domagoj Vrkić, koji je u prosjeku na parketu 20-ak minuta.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike