Mozaik
ZA ZAJEDNICU “VJERA I SVJETLO” U VINKOVCIMA

Božićna košarica pjesme i prijateljstva
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

U organizaciji Građanskog društva Moji Vinkovci u hotelu Slavonija u Vinkovcima održana je 9. Božićna košarica pjesme i prijateljstva za Zajednicu “Vjera i svjetlo”.

- Ovom lijepom priredbom, skromnim domjenkom, pjesmom, druženjem i veseljem željeli smo našim korisnicima dočarati predstojeći blagdan Božića kao vrijeme ljubavi i pažnje prema osobama s invaliditetom, onim malenima i zapostavljenima, napuštenima i potrebitima. Ovim putem zahvaljujemo bračnim parovima s područja Vinkovaca i okolice, što su za osobe s intelektualnim poteškoćama osmislili jedan ovako lijep projekt - istaknula je Tihomila Viljetić, koordinatorica Zajednica “Vjera i svjetlo”.

U zajednici se uvijek okupljaju u trojkama: dijete, roditelj i prijatelj. Pomažu im kroz radionice gdje oni otkrivaju svoje talente i svoje darove te ih uče da ih znaju koristiti. Kako su se širili, tako su u Vinkovcima osim zajednice koja djeluje u župi sv.Vinka Pallottija, nastale još dvije zajednice u Župi sv. Ćirila i Metoda, te na Lapovcima u župi Presvetoga Srca Isusova.

- Želja nam je da osobe s poteškoćama zauzmu svoje mjesto u crkvi i u društvu - istaknula je Viljetić.

Zajednica “Vjera i svijetlo” na 9. Božićnoj košarici pripremila je bogat program uz pjesmu i veselje, te jedan šaljivi igrokaz prilagođen današnjem vremenu pod nazivom “Isus sa interneta”.

Na ovoj lijepoj priredbi korisnici Centra za rehabilitaciju “Mala Terezija” izveli su svoj program, a ujedno je proslavljen i 15. rođendan Zajednice “Vjera i svijetlo” koja djeluju u sklopu župe sv.Vinka Pallottija. M.Kokaj

Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike