Ekonomija
DODIJELJENA PRIZNANJA TVRTKAMA

Najbolji poslodavci u 2017. godini su Deichmann, Foreo i Integracija od-do
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Na svečanoj dodjeli nagrada “Najbolji poslodavac”, u sklopu Liderove konferencije HR Generation menagement, dodijeljena su priznanja tvrtkama na temelju rezultata Istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je MojPosao proveo u 45 tvrtki.

Kako navode s tog portala svrha istraživanja bila je dubinska analiza cijelog niza faktora koji utječu na zadovoljstvo zaposlenika i stupanj njihove angažiranosti u pojedinoj kompaniji. Cilj istraživanja je bilo i saznanje u kojim je tvrtkama trenutačno najbolje raditi u Hrvatskoj i to na temelju iskustava te percepcije samih zaposlenika. Usporedbom ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju dobiven je poredak najboljih poslodavaca u 2017. godini. Prema navedenim kriterijima, najbolji poslodavci u 2017. godini u kategoriji velikih tvrtki su na prvom mjestu Deichmann trgovina obućom d.o.o., na drugom dm-drogerie markt d.o.o. i trećem IKEA Hrvatska d.o.o.

Neovisno o veličini tvrtke, najbolje ocijenjena kategorija je “Posvećenost poslu”, dok je najlošije ocijenjena “Organizacija rada”. Također neovisno o veličini tvrtke, top tri tvrtke od ostalih tvrtki u svojoj kategoriji odskaču po zadovoljstvu faktorom “Uključenost u donošenje odluka”, dok su najmanje razlike u kategoriji “Posvećenost poslu”. Prema ukupnim rezultatima Istraživanja zadovoljstva zaposlenika angažirano je 34 % zaposlenika, što je respektabilna brojka. Najveći postotak angažiranih zaposlenika u prosjeku imaju male tvrtke, čak 39 %, dok najniži broj angažiranih zaposlenika imaju velike tvrtke (28 %). Što se tiče tvrtki koje su proglašene najboljima, kod njih je postotak angažiranih zaposlenika zamjetno veći te iznosi čak 69 %. Najveće razlike među najboljim tvrtkama i ostalim iz kategorije su kod srednje velikih tvrtki; u najboljim srednje velikim tvrtkama čak je 80 % zaposlenika angažirano, dok ih je u ostalim srednjim tvrtkama angažirano svega 26 %.Z.Rupčić

NAJBOLJE
srednje tvrtke

1. Foreo Adria d.o.o.

2. DHL International d.o.o.

3. degordian Hrvatska d.o.o.

male tvrtke

1.Integracija od-do d.o.o.

2.Greyp Bikes d.o.o.

3. Mediatoolkit d.o.o.

velike tvrtke

1.Deichmann trgovina obućom d.o.o.

2.dm-drogerie markt d.o.o.

3.IKEA Hrvatska d.o.o.

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

EP USVOJIO POJEDNOSTAVLJENJE NACIONALNIH PROVEDBENIH PRAVILA

HPK podržao mjere olakšanja administrativnog opterećenja poljoprivrednika

Najčitanije iz rubrike