Novosti
ŠEF SDP-A:

Statutom riješiti tko se smije kandidirati
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je u ponedjeljak izbor Željka Sabe na čelo vukovarskog SDP-a naglasivši kako njegovu podršku imaju svi izabrani predsjednici lokalnih organizacija koji su izabrani voljom članova stranke, no i dodao da bi trebalo ozbiljno razgovarati o tome tko se smije kandidirati u SDP-u, što će se, tvrdi, i učiniti u sklopu izmjena novog stranačkog Statuta. “Činjenica je da je čovjek optužen za pokušaj političke korupcije, dok smo s druge strane imali priliku vidjeti političku korupciju na najvišoj razini. Vrdoljak, Saucha u interesnom su braku s HDZ-om i spašavaju i održavaju Plenkovićevu vladu”, rekao je Bernardić u “Oporbenom zarezu” Hrvatskog radija, upitan o nekadašnjem vukovarskom gradonačelniku Sabi iza kojega je sudska presude za pokušaj podmićivanja gradske vijećnice te sedam mjeseci zatvora. U SDP-u, kaže, moraju se razmotriti mogućnost uvođenja kriterija. “Nešto što sam htio uvesti i prije nekoliko mjeseci, što, na žalost, nije dobilo dovoljnu potporu i vjerojatno će se stvari u SDP-u promijeniti”, rekao je Bernardić.

Na pitanje je li on, kao predsjednik najjače oporbene stranke ujedno i šef oporbe ili se za tu titulu treba izboriti, Bernardić je uzvratio kako je šef oporbe po definiciji predsjednik najveće oporbene stranke.

Upitan, s obzirom na njegove medijske pozive drugim oporbenim strankama na suradnju, sprema li se na prijevremene izbore ili one za tri godine, šef SDP-a uzvratio je kako se “mediji bave koalicijama u vrijeme dok izbora nema.” “O koalicijama ćemo početi govoriti kada izbora bude. SDP ima strateški savez s HSS-om, a što se tiče budućih SDP-ovih koalicija, mogu nam se priključiti svi koji su za povećanje minimalnih plaća, reguliranje radnih ugovora za stalno...” rekao je Bernardić. H

Možda ste propustili...