Ekonomija
IRIS HRVOJ, ZAGREPČANKA S OSJEČKOM ADRESOM

Pokrenuti vlastiti posao bilo mi je oslobađajuće iskustvo
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Sve se više ljudi u Slavoniji i Baranji odlučuje na samozapošljavanje. Potvrdila je to i prošlotjedna konferencija „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ koju su Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria i mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria organizirali u Osijeku. Ondje smo upoznali mladu Iris Hrvoj, koja je iz Zagreba došla živjeti u Osijek i ovdje je početkom studenoga otvorila Plesni studio eMotion koristeći 35.000 kuna potpore za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Recite nam za početak nešto više o pokretanju vlastitog biznisa.

- Potpora za samozapošljavanje mnogo mi je pomogla u pokretanju poslovanja. Otvoriti vlastiti plesni studio bilo je oslobađajuće, ispunjavajuće i kreativno poticajno. Studio eMotion korisnicama nudi jedinstvene programe temeljene na osobnom pristupu. Iako smo krenuli kao studio za rekreaciju, želja nam je razviti se u platformu s nizom raznovrsnih programa za žene.

Kako to da ste se odlučili doseliti u Osijek i pokrenuti posao?

U Osijek sam se zaljubila na prvi pogled. Prvo sam se zaljubila u Osijek, a s Osijekom mi je došla i ljubav. Naime, u Osijeku sam odlučila nastaviti studij Prehrambene tehnologije koji sam upisala u Zagrebu, no život me odveo u drugom smjeru, točnije, vratio me na početak. Od rane mladosti bavim se sportom i plesom, a dolaskom u Osijek vratila mi se stara ljubav i odlučila sam da upravo ples i sport postanu moja profesionalna karijera.

Kako ste zadovoljni prvim poslovnim rezultatima?

- Rezultatima sam podjednako iznenađena i oduševljena. Još dok sam studirala u Osijeku, radila sam za druge kao fitness trenerica. Kad sam počela razmišljati o vlastitom poslu, shvatila sam da mjesto koje ću voditi treba biti mnogo više od fitness centra. Željela sam stvoriti mjesto gdje se žene doista mogu isključiti iz svojih svakodnevnih obveza, posvetiti se sebi, ali i druženju sa ženama sličnih interesa.

Vidite li svoju budućnost u Osijeku, kakvi su vaši planovi?

- Apsolutno, veliko da - vidim se u Osijeku još jako dugo. Početkom sljedeće godine planiram krenuti u realizaciju platforme za žene. Riječ je o mjestu na kojem će se kroz različite radionice, coaching treninge i međusobnu suradnju žene upoznavati, povezivati i dijeliti informacije. Riječ je o svojevrsnom klubu sretnih žena. Unutar njega postojat će i sustav nagrađivanja. Više o tome moći ću reći u prvim danima 2018. godine.

Adrian ANDREJEK
Od intelektualnih usluga preko ugostiteljstva do čuvanja djece

Hrvatski zavod za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji trenutačno bilježi 22.600 nezaposlenih, od čega je 60,5 posto žena. U prvih deset mjeseci ove godine preko Regionalnog ureda HZZ-a u Osijeku potpore za samozapošljavanje koje dosežu 35.000 kuna koristilo je 360 osoba, među kojima je 41 posto žena. One najčešće otvaraju tzv. paušalne obrte i jednostavna društva s ograničenom odgovornošću. Nove slavonske i baranjske poduzetnice bave se raznim djelatnostima – od intelektualnih usluga preko ugostiteljstva i rekreacije do čuvanja djece.

35

tisuća kuna potpora za samozapošljavanje HZZ-a pomogla mi je u pokretanju poslovanja, kazala je Iris Hrvoj

Možda ste propustili...

DODIJELJENA ZLATNA KOŠARICA 2024. ZA NAJBOLJA OSTVARENJA

Podravka najbolji proizvođač

Najčitanije iz rubrike