Regija
PROSINAC U SLATINI

Sajam, priredbe, koncerti, izložbe, maraton filmova...
Objavljeno 4. prosinca, 2017.

SLATINA

Manifestacija Prosinac u Slatini počela je priredbom najmlađih Slatinčana pod nazivom Ide zima, u organizaciji Društva Naša djeca i božićnom kreativnom radionicom izrade božićnih ukrasa i dekoracija u Zavičajnom muzeju. Tijekom posljednjeg mjeseca ove godine gradska Turistička zajednica uz pomoć Grada, Gradske razvojne agencije GRAS i Hrvatske turističke zajednice za svoje sugrađane organizira niz kulturnih, zabavnih, edukativnih i sportskih programa.

Od 3. prosinca u Zavičajnom muzeju otvorena je izložba Jaslice slatinskoga kraja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici bit će održane likovna i glazbena radionica te pričaonica Ususret Božiću i doček sv. Nikole, a Društvo Naša djeca održat će niz druženja volontera s mališanima dječjih kutaka Veseli sat.

Božićne priredbe i koncerte održat će učenici OŠ Josipa Kozarca, Glazbene škole Milka Kelemena, OŠ Eugena Kumičića (Božićni električni snovi), Puhački orkestar Gradske glazbe Slatina, KUD Dika (Oj Betleme) i GPD Zrinski (Tiha noć), Slatinske mažoretkinje, Matea Miklić i DV Zeko (Blagdani djetinjstva). Udruga Motiv organizira niz putopisnih predavanja pod zajedničkim nazivom Kofer, u dvorani POU bit će prikazana kazališna predstava Trg ratnika, a pripremaju se i interaktivne večernje kazališne poučne šetnje pod nazivom Priče o Slatini.

Organizatori manifestacije najavljuju kino na otvorenom, maraton kratkometražnih filmova, humanitarni buvljak i adventski sajam (od 8. prosinca), Winter party Motokluba Speed u mjesnom domu V. Nazora, a na Višnjici višekratnu Zimsku bajku. U petak, 15. prosinca, u Zavičajnom muzeju bit će postavljena izložba i održana svečana akademija u povodu 50 godina KUD-a Dika, a za 21. prosinca (četvrtak) najavljena je humanitarna priredba za sirotište u Sarajevu. Na Silvestrovo bit će organiziran dječji doček Nove godine, starogodišnja utrka Slatinski biser i novogodišnji koncert Suhopoljskih tamburaša, uz čiju će glazbu i ponoćni vatromet Slatinčani uplesati u novu 2018. godinu.P.Žarković

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike