Crna kronika
KOBNA NESREĆA ZA 27-GODIŠNJAKA

Sudar automobila s kamionom koban za Vinkovčanina
Objavljeno 2. prosinca, 2017.
Prometna nesreća dogodila se dva sata poslije ponoći u Mirkovcima, kada je mladić prešao autom u suprotni trak

MIRKOVCI - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci, u noći između četvrtka i petka nešto poslije dva sata, smrtno je stradao 27-godišnjak iz Vinkovaca.

Mladić je upravljao osobnim automobilom marke Peugeot vinkovačkih oznaka Vukovarskom ulicom od središta Mirkovaca prema Vinkovcima, i u jednom je trenutku skrenuo u suprotni kolnički trak, dok je prema njemu iz smjera Vinkovaca išao teretnjak marke Mercedes kojemu je pridodano priključno vozilo, srpskih oznaka. U strahovitom direktnom sudaru mladi Vinkovčanin je od težine zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.

Na mjesto događaja ubrzo je stigla hitna pomoć, ali je liječnička ekipa mogla samo konstatirati smrt. Vozač teretnog vozila, 39-godišnji srpski državljanin, prošao je bez ozljeda. Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Neslužbeno doznajemo kako je poginuli Pavao Đurić i on je 18. poginuli u prometnim nesrećama na cestama Vukovarsko-srijemske županije u ovoj godini. U prvih deset mjeseci ove godine na prometnicama najistočnije županije dogodila se 1081 nesreća, od čega 384 s ozlijeđenim osobama, a 686 samo s materijalnom štetom. Ukupno je 616 osoba nastradalo - 14 smrtno (u međuvremenu su još četiri osobe poginule), 97 s težim tjelesnim ozljedama i 505 s lakšim ozljedama.

Ova teška nesreća dogodila se u Vukovarskoj ulici, središnjoj mirkovačkoj ulici koja je u cijeloj dužini ravna i dio je Državne ceste Vinkovci - Tovarnik koja je vrlo prometna, posebice njome vole prometovati teretnjaci iz Srbije, ili prema Srbiji, kako bi izbjegli međunarodni granični prijelaz Bajakovo gdje je mnogo stroža kontrola nego na prijelazu Tovarnik.

Miroslav FLEGO

crne brojke

MLADIĆ JE 18. ŽRTVA PROMETA OVE GODINE

POGIBIJA KOD KRIŽEVACA

Tragedija se dogodila i u petak na križevačkom području. Kako priopćava koprivnička PU, u nesreći koja se oko 6.50 sati dogodila kod Svetog Petra Orehovca, poginula je 56-godišnja vozačica. Očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada je automobil kojeg je vozila 56-godišnjakinja nepropisno obilazio kombi s prikolicom. Zbog toga se automobil direktno sudario s Fiat Doblom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozačica automobila od težine ozljeda preminula je na mjestu nesreće. Zbog očevida cesta na kojoj se dogodila nesreća bila je zatvorena za promet punih pet sati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike