Crna kronika
CESTOVNA TRAGEDIJA U NOVOM SENKOVCU

Pijan skrivio sudar u kojem je život izgubila putnica iz drugog auta
Objavljeno 17. studenog, 2017.

SLATINA - Šezdesetosmogodišnja žena iz Novog Senkovca smrtno je stradala, a više osoba ozlijeđeno je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 15.45 sati na državnoj cesti D34, u Varaždinskoj ulici ispred kućnog broja 50 u slatinskom prigradskom naselju Novi Senkovac.

Nesreća se dogodila na ravnom dijelu ceste usred naselja, gdje je došlo do izravnog sudara dvaju vozila. Sudarili su se Fiat Doblo zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se kretao iz smjera Slatine prema Čađavici, i Opel Corsa slatinskih oznaka, koji se kretao prema Slatini. Iz Policijske uprave virovitičko-podravske doznajemo da je dostavnim vozilom upravljao 51-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,37 g/kg, koji se nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka, nego je prešao na prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku iz suprotnog je smjera naišlo vozilo slatinskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji vozač i došlo je do silovitog izravnog sudara.

U Opelu su bile četiri osobe, među njima i nesretna žena koja je poginula, dok su preostale tri osobe ozlijeđene pa su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Virovitica. Dvije od njih zadobile su teže, a jedna lakše ozljede. Pijani vozač Fiata nije ozlijeđen.

Očevid su obavili policijski službenici iz Slatine i općinski državni odvjetnik iz Virovitice, a za vrijeme očevida promet je u Novom Senkovcu bio u prekidu i do 19.11 sati odvijao se obilazno kroz mjesta Medinci - Sopje - Čađavica i obrnuto. Protiv vozača Fiata Doblo bit će podnesena kaznena prijava.

Nesreća u Novom Senkovcu dogodila se samo dva dana poslije tragičnog događaja u Pitomači, kad je mladi vozač zbog prebrze vožnje automobilom udario 64-godišnju pješakinju, koja je preminula na mjestu događaja. Ovi događaji ukazuju na pogoršano stanje sigurnosti u prometu i svu opravdanost policijskih upozorenja i dodatnih preventivnih akcija koje policijski službenici redovito provode.

Petar ŽARKOVIĆ

kriv za sudar

PIJANI VOZAČ FIATA NIJE OZLIJEĐEN

PRIJETI MU ZATVORSKA KAZNA

Nakon podnošenja kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, pijanog vozača čeka istražni postupak, podizanje optužnice i sudski proces. Ako mu se dokaže krivnja, uspoređujući slične slučajeve, čeka ga zatvorska kazna, a posve sigurno na dulje razdoblje ostaje i bez vozačke dozvole.

U Opel Corsi još su tri osobe ozlijeđene, dvije teško, a jedna lakše

Možda ste propustili...

GRANIČNI PRIJELAZ BAJAKOVO

Turčin u kamionu švercao cigarete

PAPRENA KAZNA ČEKA 33-GODIŠNJAKA

Pijan skrivio sudar i odbio test na droge

NOVČANA KAZNA OD 2110 DO 4770 EURA ILI KAZNA ZATVORA DO 60 DANA

Vozio pijan, a ne smije od 2014.

Najčitanije iz rubrike