Sport
NK BSK (BIJELO BRDO)

Do jesenske titule lokalnim derbijima
Objavljeno 16. studenog, 2017.

BSK je kao vodeći trećeligaški sastav otišao na subotnji susret 13. kola u Belišće na noge istoimenoj zadnjeplasiranoj momčadi. Poslije toga lokalnog sučeljavanja pozicije u redoslijedu ostale su nepromijenjene. Bodovi su otišli u Bijelo Brdo (3:0). Momčad Davora Rupnika tako je zahvaljujući boljoj gol-razlici od Bedema i Koprivnice zadržala vodeće pozicije. Belišćanski, pak, bedem bio je za pola sata probijen s dvije egzekucije tako da je smjer bodova relativno brzo bio određen.

- Zadovoljan sam igrom i rezultatom koji je mogao biti izražen s više pogodaka, ali ne mogu biti u tome smislu (pre)zahtjevan posebice u kontekstu prethodnih, primarno, domaćih utakmica. Kod kuće smo izgubili čak deset bodova i propustili već sada osigurati jesensku titulu prvaka. Realizacija je bila problem jer smo prigode igrom stvarali, ali lopta nije ulazila u mrežu. U zadnja dva gostovanja ti su se slučajevi poklopili te sada s vrha gledamo konkurenciju - elaborirao je višegodišnji bjelobrdski strateg dosadašnji tijek prvenstva i posljednje gostovanje u Belišću.

U preostale dvije jesenske etape BSK će, također, igrati protiv susjeda budući da u nedjelju dolazi druga momčad Osijeka, a polusezonu će zaključiti u Čepinu.

- Fokusirani smo na predstojeći domaći susret koji bi mogao biti i te kako gledljiv, budući da u posjet dolazi susjed i sastav, poput nas, željan igre i nadigravanja. Ne znamo koliko će Osječani koristiti igrača iz prvog sastava, ali tko god istrčao u Bijelom Brdu, nastojat ćemo ga pobijediti. Šteta što neće moći participirati prvi klupski strijelac Popović, ali se u kadar vraća drugi napadač Šimičić, tako da ću sigurno izvesti momčad koja će moći parirati gostujućoj. Odlučivati će, prema mom mišljenju, nijanse - najavio je Rupnik derbi 14. kola.

Dražen LEKŠAN
Najčitanije iz rubrike