Sport
POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Aktualni viceprvaci od 20 sati u Gradskom vrtu igraju protiv Kaštelana, koji su prije tri dana slavili kod kuće
Kraj sezone ili produljenje polufinalne serije i ostanak u igri za plasman u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. To su opcije pred osječkim odbojkašima, koji večeras od 20 sati, u Maloj dvorani Gradski vrt dočekuju Ribola Kaštela u drugom dvoboju polufinala.

Loš prvi susret


Prvi nije odrađen na razini, tu spora nema. Mursa-Osijek je u Dalmaciji (pre)lako potpisala kapitulaciju, nova znači odlazak na dulji odmor. Iskreno, u nekim trenucima momčad je na parketu dvorane u Kaštel Starom i djelovala kao da je već mislima negdje drugdje. Tek u završnici trećeg seta Osječani su pokazali da su kadri za više i bolje. Nažalost, bilo je prekasno za eventualni rezultatski povratak i porast neizvjesnosti, ali taj dio kaštelanskog dvoboja trebao bi biti vodilja za večeras.

- Nismo se predstavili u našem najboljem izdanju, ali treba priznati i da smo naletjeli na raspoloženog domaćina. Posebno su prva dva seta Kaštelani odigrali dobro, sve im je polazilo za rukom, od odličnog servisa do bloka i svih ostalih odbojkaških elemenata. Treći set smo se podignuli, i to u situaciji koja je djelovala izgubljeno. Gubili smo 17:22, pa smo osvojili šest poena u nizu. Imali smo i dvije set-lopte, mogli smo vratiti neizvjesnost, ali tu našu prigodu nismo iskoristili. Za novu više nije bilo mogućnosti, ali sada imamo prigodu na svom parketu doći do rezultata koji bi nas i dalje držao u igri za proboj u finale play-offa - kaže trener Zvonimir Bogdanović, koji je svjestan da u tom slučaju njegova momčad mora biti na razini nekih prijašnjih izdanja.

Ne tako davno Mursa-Osijek je bez problema apsolvirala dvoboje s Ribolom. No, nakon domaće superligaške pobjede, te one gostujuće u polufinalu Kupa, uslijedila su tri poraza. Onaj prvenstveni odlučivao je o drugom mjestu, koji je donio i prednost domaćeg parketa, a sada je stigao i ovaj u doigravanju. Još tamo sredinom veljače Ribola je pred svojim navijačima slavila i u posljednjem kolu MEVZA lige. Stoga je izvjesno da sastav koji vodi Ivan Rančić dolazi u boljem raspoloženju negoli je to bio slučaj tamo pred kraj prošle godine. Sigurno žele niz nastaviti i večeras, jer eventualna majstorica, bez obzira na prednost domaćinstva, uvijek je rulet koji može i kobno završiti za bolje postavljenog nositelja.

Sve je u glavi


Što moraju mursaši napraviti kako bi izborili treću utakmicu? Naravno, bolja igra i energija je prvi uvjet, a trener Bogdanović morao je u ova tri dana između dvije utakmice poraditi ipak možda više na psihološkoj pripremi.

- Moram ih uvjeriti da sezona još nije završena. Igrači s tom mišlju moraju izići večeras i na parket. Uz to ovaj naš domaći mora biti i prednost i motiv da pronađemo rješenje koje će nam osigurati treći dvoboj. Ne bi bilo lijepo ciklus zaključiti porazom u Gradskom vrtu - smatra trener MOK-a Mursa-Osijek. Jest da je sezona bila duga, naporna i u nekim trenucima je ponudila šokove. Ali valjda je u igračima ostalo još vatre i volje da joj i produlje vijek trajanja. Prošle su se godine igrala oba domaća finala, ove je jedno već odrađeno, ne treba se još oprostiti od drugog. Izgledi još postoje, s večerašnjom pobjedom, oni bi još i narasli. Naravno, mursašima će važna biti i podrška s tribina. Ova utakmica će se igrati i u posebnom ambijentu. HOS je pokrenuo novi koncept Superlige, koji je već viđen na nekoliko utakmica, a on donosi dodatnu zabavu, nagradne igre, druženje uz glazbu i maskotu Volleo. Bit će zabavno oko, nadamo se, i na parketu Male dvorane Gradski vrt.

Nino Benčina
EVENTUALNA MAJSTORICA VEĆ U NEDJELJU
Krenula je polufinalna serija doigravanja za odbojkaše nakon mjesec dana stanke. Nju su uvjetovale obveze mladih hrvatskih selekcija, a povratak play-off obvezama donio je i zgusnuti kalendar do kraja sezone. Tako su mursaši u utorak bili u Kaštel Starom, a ako večeras upišu pobjedu, u Dalmaciju će krenuti već u subotu ujutro. Naime, eventulna majstorica na programu je u nedjelju navečer.

U drugom polufinalu aktualni prvak, zagrebačka Mladost dobila je prvi dvoboj kod kuće sa 3:0 protiv Centrometala, koji je večeras domaćin, također od 20 sati.

Najčitanije iz rubrike