Mozaik
MEĐUNARODNI FESTIVAL VELIKIH TAMBURAŠKIH ORKESTARA

Tamburaškom orkestru Općine Semeljci pripala Zlatna plaketa u Rumi
Objavljeno 9. studenog, 2017.

Nedugo nakon fantastičnog predstavljanja i osvajanja prvog mjesta u konkurenciji 28 orkestara na osječkom Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe održanom u lipnju, s 97,5 bodova, Tamburaški orkestar Općine Semeljci svoj je rad usmjerio na Međunarodni festival velikih tamburaških orkestara u Rumi (Srbija).

- Taj festival natjecateljskog karaktera trebao nam je potvrditi kvalitetu prikazanu u Osijeku, ili pokazati kako je uspjeh iz Osijeka bio samo splet pozitivnih slučajnosti. Upravo zbog toga nismo se štedjeli u pripremama te smo s radošću, ali i strepnjom, krenuli na natjecanje na kojem se pojavljuju renomirani orkestri, kakav je i poznati Subotički tamburaški orkestar - ističe voditelj Vlado Čatić. U konkurenciji je bilo sedam orkestara: pet iz Srbije, jedan iz BiH, a Semeljčani su predstavljali Hrvatsku, i to dostojno. Svaki orkestar svirao je četiri skladbe različitog karaktera, od kojih je jedna trebala biti uz vokalnu interpretaciju. Voditelj orkestra Vlado Čatić obradio je i priredio sve četiri skladbe koje su izvodili, za skladbu s pjevanjem odabrao je “Pismo ćali”, uz vokalnog solista Marka Funarića.

- Orkestrom je maestralno upravljao dirigent Davor Kelić te smo tako nastavili tu iznimno uspješnu suradnju. Svojim smo muziciranjem osvojili Zlatnu plaketu i 96 bodova od 100 mogućih te u ukupnom poretku zauzeli drugo mjesto, odmah uz glasoviti Subotički orkestar, koji je imao samo bod više. Ne možemo skrivati zadovoljstvo postignutim rezultatima, oni su pokazatelj da smo na pravom putu i da je naš rad prepoznat, kako od publike tako i od struke - dodaje Čatić. Sada se Orkestar okreće božićnom repertoaru i nastupima, a u dugoročnijem planu je sudjelovanje u međunarodnom projektu stvaranja mediteranskog orkestra žičanih glazbala sastavljenog od gudaćih glazbala, gitara, mandolina i tambura. Petodnevni kamp će se održati u srpnju 2018. u Udinama (Italija), gdje će Semeljčani predstavljati tamburu i Hrvatsku! N.Vekić

Bili su pobjednici osječkog Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike