Mozaik
MEĐUNARODNI FESTIVAL VELIKIH TAMBURAŠKIH ORKESTARA

Tamburaškom orkestru Općine Semeljci pripala Zlatna plaketa u Rumi
Objavljeno 9. studenog, 2017.

Nedugo nakon fantastičnog predstavljanja i osvajanja prvog mjesta u konkurenciji 28 orkestara na osječkom Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe održanom u lipnju, s 97,5 bodova, Tamburaški orkestar Općine Semeljci svoj je rad usmjerio na Međunarodni festival velikih tamburaških orkestara u Rumi (Srbija).

- Taj festival natjecateljskog karaktera trebao nam je potvrditi kvalitetu prikazanu u Osijeku, ili pokazati kako je uspjeh iz Osijeka bio samo splet pozitivnih slučajnosti. Upravo zbog toga nismo se štedjeli u pripremama te smo s radošću, ali i strepnjom, krenuli na natjecanje na kojem se pojavljuju renomirani orkestri, kakav je i poznati Subotički tamburaški orkestar - ističe voditelj Vlado Čatić. U konkurenciji je bilo sedam orkestara: pet iz Srbije, jedan iz BiH, a Semeljčani su predstavljali Hrvatsku, i to dostojno. Svaki orkestar svirao je četiri skladbe različitog karaktera, od kojih je jedna trebala biti uz vokalnu interpretaciju. Voditelj orkestra Vlado Čatić obradio je i priredio sve četiri skladbe koje su izvodili, za skladbu s pjevanjem odabrao je “Pismo ćali”, uz vokalnog solista Marka Funarića.

- Orkestrom je maestralno upravljao dirigent Davor Kelić te smo tako nastavili tu iznimno uspješnu suradnju. Svojim smo muziciranjem osvojili Zlatnu plaketu i 96 bodova od 100 mogućih te u ukupnom poretku zauzeli drugo mjesto, odmah uz glasoviti Subotički orkestar, koji je imao samo bod više. Ne možemo skrivati zadovoljstvo postignutim rezultatima, oni su pokazatelj da smo na pravom putu i da je naš rad prepoznat, kako od publike tako i od struke - dodaje Čatić. Sada se Orkestar okreće božićnom repertoaru i nastupima, a u dugoročnijem planu je sudjelovanje u međunarodnom projektu stvaranja mediteranskog orkestra žičanih glazbala sastavljenog od gudaćih glazbala, gitara, mandolina i tambura. Petodnevni kamp će se održati u srpnju 2018. u Udinama (Italija), gdje će Semeljčani predstavljati tamburu i Hrvatsku! N.Vekić

Bili su pobjednici osječkog Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe

Možda ste propustili...

PJEVAČICA VIŠE NIJE SLOBODNA

Udala se Lea Mijatović

MATIJA MATIJAŠKO, BARIST

Kava nije samo kava, treba ju cijeniti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVKO BOŠNJAK, LEGENDA RADIJA ORAHOVICA

Prošao cijelu evoluciju, od gramofona do interneta

2

NAVIJAČKE AVANTURE PO RUSIJI

Meksikanci ispijaju pivo, a Nijemci se "ubijaju" u votki

3

FLORIDA

Ubijen reper XXXTentacion