Sport
AKCIJA GRČKA

Dalić pozvao tri lijeva beka,
Barišić nije na popisu
Objavljeno 23. listopada, 2017.
Među kandidate su se vratili Strinić, Leovac i Rebić, a pozvan je i Nikola Vlašić

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za susrete s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Još prije je Dalić najavio da će biti određenih promjena u igračkom kadru, a objavom popisa ih je i potvrdio. Na njemu su četiri imena od kojih su neka posve nova, a neka određeno vrijeme nisu participirala u kvalifikacijskim susretima. Najzanimljvije je uvijek pitanje lijevog beka. Dalić je zadržao Josipa Pivarića, ali mu je konkurenciju ojačao pozivanjem Ivana Strinića, kojeg je njegov prethodnik Ante Čačić eliminirao nakon Eura u Francuskoj, te Marina Leovca, koji je posljednji put bio pozvan prije nešto manje od godinu dana. Na popisu nema Osijekova kapetana Borne Barišića, koji je preskočio posljednju akciju reprezentacije zbog ozljede koju vuče i danas, pa tek treba vidjeti kakav će status on imati kod novog izbornika.

- Želim pojačati konkurenciju na lijevoj strani i vidjeti u akciji Leovca i Strinića. Dečki moraju znati da mogu ući u reprezentaciju ako igraju dobro. Pivarić je također u kombinacijama - obrazložio je Dalić.

Na popisu su se našla i dva nova ofenzivca. Ante Rebić dvije i pol godine nije bio na reprezentativnom popisu. No u posljednje vrijeme igra u dobroj formi, a kako naša reprezentacija ima deficit krilnih igrača, sasvim je prirodno da se Dalić odlučio za njega. Slična je priča i s Nikolom Vlašićem, koji je standardan u Evertonu, pa ako može igrati Premijer ligu, onda za njega treba biti mjesta i u nacionalnoj selekciji.

- Izabrao sam najbolje, one igrače koji su u najboljoj formi i koji mogu donijeti željeni rezultat. Grci igraju defenzivno i zato nam trebaju igrači koji mogu napraviti višak po bokovima, a to nisu ni Brozović ni Rakitić. Vlašić i Rebić su mladi, potentni, trenuto igraju u odličnoj formi i sigurno nam mogu donijeti dodatnu kvalitetu - smatra Dalić.

Novi je i stručni stožer. U njemu Dalić pokraj sebe želi imati zaslužne reprezentativce. Zasad je od HNS-a potvrđen samo Ivica Olić, koji je jučer izborniku pravio društvo tijekom objavljivanja popisa, a stožer bi trebao biti proširen s još dva imena.

- Želja mi je da uz mene budu i Darijo Srna te Dražen Ladić - kaže Dalić.

Inače, za susrete s Grčkom reprezentacija će se okupiti 6. studenoga. Prva utakmica igra se na Maksmiru 9. studenog, a uzvrat tri dana poslije u Pireju. Obje utakmice počinju u 20.45.

- Nadam se da ćemo svi zajedno biti pozitivni te da ćemo Grčku dočekati pred punim stadionom. Radimo na analizi grčkih utakmica, u kontaktu smo s izbornicima Bosne i Hercegovine i Belgije, pratimo formu njihovih igrača, uključujući i najboljeg stopera Manolasa. No, ponavljam, najvažnije je kakva će biti Hrvatska. Budemo li pravi, kao u drugom poluvremenu u Kijevu, bit će dobro, koliko god će to biti teška utakmica, protiv najtežeg mogućeg suparnika u doigravanju. Grci su dosta “incidentni”, agresivni, znaju odugovlačiti i provocirati te moramo biti spremni i na to - upozorava na kraju Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Dalibor KELER
DALIĆEV IZBOR

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

BRANIČI: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Spartak Moskva), Filip Bradarić (Rijeka), Nikola Vlašić (Everton)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht)

PRETPOZIVI: Marcelo Brozović (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard Liege), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Antonio Milić (Oostende)

Najčitanije iz rubrike