Mozaik
DO 28. VELJAČE U BRITISH LIBRARY

Izložba o povijesti čarobnjaštva
Objavljeno 23. listopada, 2017.

Izložbom o povijesti čarobnjaštva u londonskoj Britanskoj knjižnici obilježena je 20. godišnjica od izlaska prve knjige Joan K. Rowling o dječaku čarobnjaku “Harry Potter i kamen mudraca”.

Među izloženim predmetima izložbe “Harry Potter - povijest čarobnjaštva” naći će se razni predmeti povezani sa slavnim književnim djelom, poput prvoga spisateljičina crteža škole čarobnjaštva u Hogwartsu i njezinih rukom ispisanih naziva učitelja i njihovih školskih predmeta.

Tema izložbe su čarobnjaštvo i priroda vjerovanja, a posjetiteljima će otkriti da su mnoge stvari za koje su ljubitelji knjiga mislili da su izmišljene utemeljene na činjenicama ili na folkloru.

“Izložba proučava povijest, mitologiju i folklor koji stoje iza priča o Potteru”, rekao je glavni kustos izložbe Julian Harrison.

Ovdje će se moći vidjeti rijetke knjige i rukopisi iz cijeloga svijeta, a bit će izloženi i kotlovi, metle, kristalne kugle te upute za napitke koje daju uvid u nadahnuće J.K. Rowling za knjige o mladom čarobnjaku. Posjetitelji će moći vidjeti i alkemičarske svitke iz 1500. godine te kineske proročanske zapise na kostima iz 12. stoljeća.

Zainteresirane će na izložbu bez sumnje privući sve što ima veze s Harryjem Potterom kao njezinom glavnom smjernicom. Organizatori s ponosom ističu da je dosad već prodano 30.000 ulaznica, a izložba će se moći pogledati do 28. veljače 2018.Hina

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike