Mozaik
KUD MIKLEUŠ

Održana smotra folklora
“Pjesmom i plesom u jesen”
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Jesen je najljepša u Slavoniji. Spektar boja i okusa, prelijepe idile krajolika, proizvodi prirode i ruku čovječjih jednostavno osvajaju. A kad se sve to začini istinskom slavonskom pjesmom i plesom, onda slavonska jesen uistinu nema premca. Upravo taj glazbeni ulazak u slavonsku jesen pripremili su članovi Kulturno-umjetničkog društva Mikleuš koji su pod pokroviteljstvo Općine organizirali drugu smotru folklora pod nazivom “Pjesmom i plesom u jesen” pred punom sportskom dvoranom osnovne škole. Na smotri je nastupilo osam KUD-ova, i to Crkvari, Zdenci, Čačinci, “Izvor” Donja Motičina, Darda, Ćeralije, “Dugo Selo” iz Dugo Sela Lukačkog i domaćin Mikleuš koji je otvorio smotru te se u tijeku programa predstavio s tri sekcije, dječjom, mladom i sekcijom odraslih.

- Mi smo društvo koje djeluje ove dvije godine i ponosni smo što smo u obje svoje godine rada uspjeli organizirati dvije ovakve smotre. Od srca hvala društvima koja su došla i uveličala našu smotru te pokazala ogromnu vrijednost slavonskog i hrvatskog folklora, odnosno kulturne baštine. Posebno smo sretni što imamo veliku podršku djece i mladih, puno ih dolazi na probe i time je budućnost našeg društva više nego sigurna. Hvala Općini i načelniku Milanu Dundoviću koji nas podržavaju od prvog dana i uvijek nam pomažu koliko mogu. Moram na kraju zahvaliti dopredsjednici društva Jadranki Grabar koja je najviše povukla u cijeloj ovoj organizaciji, ali isto tako i svim članovima društva koji su dali sve od sebe da sve bude ovako dobro i lijepo – rekao je predsjednik KUD-a Mikleuš Marko Kragujević. Smotru je otvorio načelnik općine Mikleuš Milan Dundović.

- Hvala KUD-u Mikleuš na sjajnoj organizaciji, hvala svim gostima koji su došli i posebno velika hvala našim sumještanima koji su došli u velikom broju podržati ovu manifestaciju. Koristim prigodu da mještanima općine Mikleuš čestitam Dan neovisnosti, a posebno naš Dan općine i blagdan svete Terezije Avilske. Siguran sam da ova smotra ima veliku budućnost, a mi ćemo, naravno, kao općina uvijek biti čvrsto uz KUD i njegove događaje – rekao je Dundović.

Svaki KUD osvojilo je publiku na svoj način, a uz domaćine, posebno dojmljivi bili su članovi KUD-a Ćeralije s koreografijom svoga kraja Letnice s Kosova te KUD Crkvari sjajnom izvedbom koreografije Bunjevačke pjesme i plesovi. Poseban štih cijeloj priči dale su odlične voditeljice Sandra Kraljik i Sanja Dundović, dvije prave Slavonke, koje su običnim narodskim dijalogom dviju snaša donijele iskreni slavonski duh na pozornicu. KUD Mikleuš pokazao se kao sjajan organizator, ali prije svega u ovo malo vremena koliko postoji. Istinski čuvar slavonske narodne baštine. V.Grgurić

Posebno smo sretni što imamo veliku podršku djece i mladih, kažu u KUD-u Mikleuš

Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike