Novosti
VLADA: DAVORA FORGIĆA ZA DIREKTORA ZRAČNE LUKE OSIJEK

Bivši direktor prodaje u Belju postaje šef ZLO-a
Objavljeno 30. rujna, 2017.

Vlada je na zatvorenom dijelu svoje sjednice u četvrtak Skupštini Zračne luke Osijek predložila imenovanje Davora Forgića za člana Uprave - direktora te tvrtke na razdoblje od četiri godine. Javni natječaj je, osim za osječku, još u lipnju raspisalo Ministarstvo državne imovine i za zračne luke u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Tako nakon pet prilično uspješnih godina za osječku Zračnu luku, s mjesta čelnika odlazi Domagoj Marinić, a zamijenit će ga 46-godišnji mještanin Josipovca koji nam je u petak rekao kako je pročitao da je predložen za imenovanje te kaže da mu daljnja procedura nije poznata.

- Bio sam jedan od dvojice kandidata, a tražio se diplomirani ekonomist s pet godina rukovodećeg iskustva. Bio sam direktor prodaje u Belju, a prije toga sam 15 godina radio za Ledo, od čega 11 godina u poslovnici Slavonski Brod. Imao sam sve uvjete jer na ovom poslu traži se menadžer, a ne tehnička struka - rekao je Forgić za naš list i dodao da će, nakon imenovanja, sjesti s vlasnicima i dogovoriti politiku i strategiju upravljanja ZLO-om. Kako ranije nije radio u zrakoplovnoj djelatnosti, zanimalo nas je koji je bio motiv njegove prijave na natječaj. Forgić otvoreno kaže da se želio odmaknuti od neizvjesnosti rada u Agrokoru.

- Znate sve što se ondje događa i htio sam sudbinu svoje karijere staviti u vlastite ruke i otići iz kompanije - dodao je i istaknuo da se htio okušati na nekim drugim pozicijama.

To će učiniti i još uvijek aktualni direktor ZLO-a Domagoj Marinić koji se, kaže, nije niti želio javiti na natječaj jer je vidio da su pravila promijenjena na način da se više ne traži petogodišnje radno iskustvo u zrakoplovnoj djelatnosti, za razliku od postupka kad je on bio imenovan i iza sebe je imao iskustvo rada na mjestu tehničkog direktora ZLO-a. Vjeruje kako će se cijeli postupak imenovanja novog čelnika vrlo brzo provesti, a osobno je vrlo zadovoljan rezultatima koje je, zajedno sa svojim suradnicima, ostvario u posljednje četiri godine.

Republika Hrvatska je 55-postotni vlasnik ZLO-a, Grad Osijek ima 25 posto, a Osječko-baranjska županija 20 posto. M.Mihelić

Sadašnji direktor Domagoj Marinić nije se ni javio na natječaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike