Regija
ORAHOVAČKA ČOBANIJADA

Najbolji čobanac skuhao je Mario Hornung
Objavljeno 25. rujna, 2017.

ORAHOVICA - U organizaciji Turističke zajednice i Grada te suorganizaciji Lovačke udruge Vepar, u gradskom parku održana je tradicionalna 25. orahovačka Čobanijada. U kuhanju prepoznatljive slavonske delicije okušalo se 38 ekipa, svatko sa svojim tajnim receptom i željom za pobjedom. Nakon nekoliko sati kuhanja povjerenstvo u sastavu Ivica Ileš, Zvonko Šnidaršić i Tomislav Petrušić kušalo je i ocijenilo sve uzorke te nakon zbroja bodova, pobjednikom proglasila obitelj Hornung, drugo mjesto pripalo je ekipi Enigma, a treće ekipi Decron, sve tri iz Orahovice.

- Što reći, sjećam se kada sam zadnji puta kuhao bilo je to 2010. godine i tada sam bio pobjednik. U međuvremenu sam bio dio drugih ekipa, a evo pogodilo se kada kuham sam da odnesem pobjedu. Međutim cijela moja obitelj je sudjelovala u ovoj priči, a najvažnije je zapravo da smo se svi jako dobro zabavili, cijela obitelj bila je na čistom zraku u društvu mnogih prijatelja i poznanika, i to je najveća pobjeda ovog natjecanja. Tajna je dobrog čobanca prije svega u dobroj volji i velikoj ljubavi prema kuhanju, a, evo, ja sam kuhao prema našem obiteljskom receptu – rekao je glavni kuhar pobjedničke ekipe Mario Hornung. Nagrade najboljima uručila je orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

- Hvala svima koji su došli, kuhati čobanac, za mene su on isvi zajedno pobjednici. Isto tako hvala svim građanima koji su došli u središnji orahovački gradski park bodriti ekipe, ali i uživati u sunčanom poslijepodnevu u našem parku. Hvala i svim sponzorima koji su nam pomogli – rekla je Petin. Uz majstorije s kuhačom, u sklopu manifestacije Red vitezova Ružice grada organizirao je zabavne igre, a glazbom je sve nazočne zabavljao tamburaški sastav KUD-a Orahovica.V.Grgurić

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike