Crna kronika
NESREĆA NA TRPINJSKOJ CESTI

Vozač Toyote (79) poginuo u izravnom sudaru s Mazdom
Objavljeno 21. rujna, 2017.

VUKOVAR - Sedamdesetdevetogodišnji vozač iz Osijeka smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 16.15 u Vukovaru.

- Vozač iz Osijeka upravljao je Toyotom Awensis osječkih registracijskih oznaka vukovarskom Trpinjskom cestom. Pri pretjecanju skupine vozila svojim je automobilom prešao na suprotni kolnički trak, kada je iz suprotnog smjera naišla Mazda belomanastirskih registracija kojom je upravljala 27-godišnjakinja iz Vardarca. Vozač Toyote je od ozljeda zadobivenih u nesreći ubrzo preminuo u Općoj županijskoj bolnici Vukovar, a 27-godišnjakinja je lakše ozlijeđena - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U prvih osam mjeseci ove godine poginulo je 12 osoba u prometnim nesrećama u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U istom razdoblju prošle godine smrtno je stradalo devet osoba.

Upravo zbog velikog broja osoba koje ginu u prometu danas se (četvrtak) održava Europski dan bez poginulih u prometu. European Day Without A Road Death, ili Projekt EDWARD, time ulazi u drugu godinu realizacije, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

Iz MUP-a ističu kako im je želja da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima i o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu, kao i o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.

Tijekom prošlogodišnjeg Europskog dana bez poginulih osoba u prometu 43 osobe smrtno su stradale u prometu u 31 državi, a 2015. broj poginulih toga dana bio je 70. Devetnaest zemalja nije imalo poginulih u prometu, a među njima je bila i Republika Hrvatska.

Sandra LACIĆ
VIŠE POGINULIH NEGO PROŠLE GODINE

Prema statistici MUP-a, u prvih osam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama u Hrvatskoj život je izgubilo 215 osoba. U istom razdoblju 2016. u prometnim je nesrećama smrtno stradalo 196 osoba. Ove godine, od 1. siječnja do 31. kolovoza, u prometnim su nesrećama još 1803 osobe ozlijeđene teško, a 7822 lakše.

uzrok

SUDARA NAKON NEOPREZNOG PRETJECANJA

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike