Crna kronika
MAKNITE PIN OD KARTICE, U SUPROTNOM OLAKŠAVATE “POSAO” LOPOVU

Ukradenom karticom podigao tisuće kuna
Objavljeno 16. rujna, 2017.

OSIJEK

Neidentificirani je lopov u srijedu u prijepodnevnim satima ukrao novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama 33-godišnjakinje iz otključanog ureda osječke škole. Potom je na bankomatu u Osijeku, s pomoću napisanog PIN-a, podigao nekoliko tisuća kuna.

Svakodnevno se događaju da građani, nakon što su pokradeni, ostanu i bez novca na bankovnim računima. Unatoč tome što je policija u više navrata upozoravala građane da ne drže PIN zajedno s karticama, i dalje se velik broj osoba vodi mišlju “pa neće valjda meni”, ali očito je da lopovima takav način razmišljanja uvelike olakšava “posao”.

- Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovakvih kaznenih djela, građanima savjetujemo da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, koji mogu iskoristiti trenutak neopreznosti vlasnika. I ovom prilikom podsjećamo građane da svoj tajni PIN ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na taj način tajni PIN je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu - upozoravaju iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Brojni su primjeri na ovaj način dodatno pokradenih građana, a uz to što većina drži PIN na nekom papiriću, ima i onih koji ga doslovno zapišu na samu bankovnu karticu.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike