Sport
CHALLENGE CUP U PARIZU

Od 51 vježbača Seligman nastupa 50.
Objavljeno 16. rujna, 2017.

Parizu je nedavno potvrđeno domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine. Neki sportovi tada će se sigurno održati u legendarnoj dvorani Bercy koja zbog sponzora nosi naziv Accor hotels Arena. “Olimpijsku dvoranu“ isprobat će danas, a vjerujemo i u nedjelju, četvorica hrvatskih gimnastičara koji će u Parizu sudjelovati na posljednjem Challenge cupu uoči Svjetskog prvenstva u Montrealu. U kvalifikacijama na preči danas će se naći Tin Srbić i Anton Kovačević, a na konju s hvataljkama Osječanin Robert Seligman i mladi Zagrepčanin Jakov Vlahek.

- Ovo je posljednje natjecanje pred SP. Vježba se na spravama Gym nova na kojima će se održati i svjetska smotra u Montrealu pa će Pariz biti najjača etapa Svjetskog kupa ove sezone - rekao je Vladimir Mađarević, trener Roberta Seligmana i predsjednik tehničke komisije.

Tko će to u konkretnom slučaju biti Seligmanova konkurencija na konju s hvataljkama?

- Nastupit će 51 gimnastičar, a Robert će, zanimljivo, nastupiti 50. Prije svih bit će tu domaća zvijezda Ciryl Tomassone, zatim bivši svjetski prvak Japanac Kameyama. Pojavio se pobjednik Univerzijade s Kineskog Tajpeha koji je osvojio zlatnu medalju s vrlo visokom ocjenom. Tu su i Australac Sellathurai, Slovenac Bertoncelj, Mađar Kallai... Robert će ići sa startom 6.1 u kvalifikacijama, a s tom vježbom ići će i u kvalifikacijama Svjetskog prvenstva. Bude li u nedjelju finale procijenit ćemo hoćemo li dizati ocjenu za jednu desetinku. Vježba sa starton 6,1 sada se, vjerujem, ustalila, a kada je napravi onda je sa svojim manjim odbitkom uvijek konkurentan svima - rekao je Mađarević.

Kvalifikacije počinju danas, u 14 sati, a finala su u nedjelju. K. Lacković

Najčitanije iz rubrike