Sport
PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Osječani i Našičani igraju pred TV kamerama, može li Spačva pomoći NEXE-u?
Objavljeno 20. travnja, 2024.
U Ligi za prvaka Paket24 Premijer lige na rasporedu je 8. kolo, što znači da će se do doigravanja za prvaka i za Europu odigrati još tri kola.

Rukometaši NEXE-a danas (subota) u svojoj, našičkoj, dvorani Osnovne škole kralja Tomislava dočekuju Poreč, koji im je u prvom susretu itekako stvorio probleme. Zato je, uz, svakako, novu pobjedu, igračima NEXE-a cilj popraviti dojam iz toga prvog susreta, odigranog u Poreču.

- Očekujem da ćemo se ovaj put pokazati u puno boljem svjetlu negoli je to bilo na njihovu terenu. Moramo krenuti ozbiljno i odgovorno od prve minute, trener će malo promijeniti momčad jer imamo nešto lakše ozlijeđenih igrača, pa ćemo ih prevencije radi poštedjeti, a priliku će dobiti mladi igrači, što uvijek veseli - rekao je pomoćni trener NEXE-a Krešo Ivanković.

Inače, čelništvo NEXE-a odlučilo je i za ovu utakmicu pustiti besplatno sve navijače u dvoranu. Oni koji ipak ne budu mogli gledati susret uživo, od 18 sati to mogu učiniti na kanalu MAX Sport 2.

U Našicama će se u nedjelju s posebnim zanimanjem pratiti i susret u Vinkovcima. U nedjeljnu večer, od 20 sati, Bjelin Spačva Vinkovci dočekuje Sesvete. Kako je NEXE-u zbog događaja tijekom utakmice sa Zagrebom oduzet bod, "gromovi" do kraja Lige za prvaka, uz dvije pobjede, protiv Poreča i Spačve, moraju ostati neporaženi na gostovanju kod Zagreba ili čekati pomoć nekog od preostalih klubova, koji moraju otkinuti bod Sesvetama. Možda je upravo prilika Vinkovčanima za to. Vrijedni će im to biti bodovi i u borbi za plasman u Europu, a, s druge strane, ostvare li pobjedu ili u nedjeljnom susretu ostanu neporaženi, pomoći će svojim regionalnim susjedima.

Osim susreta u Našicama kamere će pratiti i utakmicu rukometaša Osijeka, koji u nedjelju od 15 sati gostuju u Križevcima kod KTC-a. Pobijede li Osječani u tom susretu, teorijski bi osigurali ostanak u ligi bez dodatnih kvalifikacija.

- Nama je to utakmica koja praktično rješava ostanak u ligi, a njima spas od kvalifikacija. KTC je iskusna ekipa, domaćinska su momčad, u kojoj svakako treba obratiti pozornost na Ćurića, Jurakića i Ezgetu, uz naravno vratara Grgića. Očekujemo velik otpor, ali sam siguran da ćemo uspjeti usmjeriti način igre u svoju korist i da nećemo dopustiti da nas umrtve - rekao je Frano Veraja uoči nedjeljnog susreta, koji će prenositi Sportska televizija.

Ono što je zanimljivo, svih pet susreta u Ligi za ostanak igrat će se u nedjelju. K.Lacković
Rukometaši Osijeka u nedjelju od 15 sati gostuju u Križevcima kod KTC-a

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike