Regija
UZ FOLKLORNO I URBANO

Plan je Urbane jeseni proširiti na više dana
Objavljeno 15. rujna, 2017.
Okupila se mlada ekipa koja želi raditi za mlade, posjećenost je svake godine sve veća, kaže Ivan Gale

Urbane jeseni treću godinu zaredom obogaćuju program Vinkovačkih jeseni i privlače sve veći broj posjetitelja. Kako je rekao Ivan Gale, predsjednik udruge Hip-hop Vinkovci i ujedno organizator Urbanih jeseni, smisao je manifestacije urbani odmak među brojnim folklornim manifestacijama koji bi bio zanimljiv ponajprije mladima.

- Kad su se planirali noviteti u sklopu jubilarnih, 50. Vinkovačkih jeseni, došlo se na ideju da se objedini sav urbani sadržaj za mlade - Hip-hop na Orionu te event elektronske glazbe. Plan je da se Urbane jeseni prošire na više dana. Prošle smo godine uveli Star Wars, što se pokazalo jako dobro, te Street Art. Okupila se mlada ekipa koja želi raditi za mlade - kaže Ivan Gale.

Ekipa Star Warsa izazvala je najveće oduševljenje najmlađih, a posebno atraktivna bila je borba svjetlosnim mačevima. Za Street Art zaslužna je ekipa iz Sarajeva “Beton Fest”, a Graffiti Jam okuplja poznate grafitere iz Osijeka.

- S grafitima smo krenuli prve godine kako bismo razbili zabludu da su ružni natpisi na fasadama grafiti, jer oni to nisu. Odlučili smo dovesti prave majstore u izradi grafita iz Osijeka, a koji to rade, možemo reći, svakodnevno. Žao mi je što nemamo grafitera iz Vinkovaca, oni su u ovo vrijeme na sezoni na moru, no vjerujem da će se to sljedećih godina popraviti i da ćemo vidjeti rad i naših majstora - rekao je Gale. Dodaje da je izradu grafita došao gledati velik broj mladih ljudi, a mnogi su se i danima poslije željeli pokraj njih fotografirati.

Kruna je Urbanih jeseni međunarodno natjecanje u breakdanceu.

- Svake godine podižemo kvalitetu natjecanja i želja nam je da okupimo još više mladih. Dolaze nam momci iz Srbije i Mađarske, razvijaju se i nova prijateljstva, što nam je posebno drago - rekao je Gale. Mario Kokaj

Mali jubilej Hip-hopa

U sklopu Urbanih jeseni sljedeće godine održat će se mali jubilej - Hip-hop na Orionu 10. Razmišlja se o promjeni lokacije te još bogatijem programu. Prema riječima organizatora, u breakdanceu očekuju se i natjecatelji iz Tunisa.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike