Crna kronika
VOZAČI NISU STALI

Dvije pješakinje teško stradale na zebrama
Objavljeno 13. rujna, 2017.
Obje nesreće zbile su se u Novoj Gradiški. Jednu ženu pokosio je auto, drugu moped

NOVA GRADIŠKA - Dvije pješakinje teško su ozlijeđene na zebri dok su u ponedjeljak prelazile cestu u Novoj Gradiški. Prva nesreća dogodila se već u rano jutro, u 7 sati.

- Provedenim očevidom utvrđeno je da je do nesreće došlo kada 56-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine nije uspio zaustaviti svoj automobil i propustiti 52-godišnju pješakinju, koja je već bila stupila na pješački prijelaz. Pri tome je prednjim lijevim dijelom vozila udario u pješakinju, odbacivši je na poklopac motora, nakon čega je pala na kolnik - doznajemo iz priopćenja Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske. Teške ozljede zadobila je pješakinja, kojoj je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržana na liječenju.

Nekoliko sati poslije, u 12.10, u još jednoj prometnoj nesreći u Novoj Gradiški stradala je također pješakinja. Iz policije navode da je očevidom utvrđeno kako je i u ovom slučaju kriva neprilagođena brzina. Naime, 59-godišnji mopedist nije uspio zaustaviti svoj moped i propustiti 61-godišnju pješakinju, koja je već bila stupila na pješački prijelaz, tako da je prednjim djelom mopeda udario u pješakinju. Nakon udara i pješakinja i mopedist pali su na pješački prijelaz.

Teško ozlijeđenoj 61-godišnjoj pješakinji liječnička pomoć također je pružena u bolnici u Novoj Gradiški, a ona je nakon toga puštena kući.

Protiv vozača automobila i mopeda policija podnosi odgovarajući kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog izazivanja nesreće u cestovnom prometu.

Sandra LACIĆ
U sedam dana 633 PREKRŠAJA

Protekloga tjedna, od 4. do 10. rujna, policija je u Brodsko-posavskoj županiji evidentirala 633 prometna prekršaja. Najviše je bilo nepropisnih brzina, i to 291, od čega 232 u naseljima i 59 izvan naselja. Najveća brzina u naselju, 147 kilometara na sat, izmjerena je u Novoj Kapeli, a izvan naselja 218 kilometara na sat na autocesti A3. Alkohola u krvi imalo je 19 vozača, a najviše je izmjereno 3,20 promila. Uz spomenute prekršaje zabilježeno je i 116 nekorištenja pojasa te 17 slučajeva nepropisnog prevoženja djece. Tijekom vožnje 28 vozača razgovaralo je mobitelom, a 16 ih je nepropisno pretjecalo i obilazilo...

brzina

NESREĆE SU SE ZBILE ZBOG NEOPREZA VOZAČA

Najčitanije iz rubrike