Osijek
AKTIVNOSTI PRVE GIMNAZIJE

U novu školsku godinu s tri projekta Erasmus+
Objavljeno 6. rujna, 2017.

U novu školsku godinu učenici i nastavnici Prve gimnazije Osijek ulaze s tri projekta Erasmus+. Nastavlja se projekt KA2, započet prošle školske godine, a tema mu je razvijanje vještina zapošljivosti učenika. “U ovom projektu sudjeluje dvadesetak učenika, koji se sastaju jednom mjesečno i bave se temama kao što su timski rad, rješavanje problema, prezentacijske vještine, donošenje odluka, komunikacijske vještine i dr. Učenici i nastavnici u prošloj su školskoj godini posjetili partnerske škole u Luksemburgu i Španjolskoj, a održan je i susret u Osijeku. U ovoj školskoj godini učenici će putovati u Poljsku i Grčku, a projekt će se zaključiti sastankom u Osijeku, jer je Prva gimnazija koordinator cijelog partnerstva”, kaže prof. Ivana Štiglec, projektna koordinatorica.

Drugi je projekt, koji se počeo provoditi ovog lipnja, projekt KA1, u sklopu kojeg jedanaest nastavnika odlazi na stručna usavršavanja u Italiji, Norveškoj, Švedskoj, Španjolskoj, Austriji, na Malti i u Finskoj. Tečajevi su usmjereni uvođenju inovativnih metoda u nastavu, razvijanju poduzetničkih vještina u gimnazijalaca te uvođenju tableta u nastavu.

Treći projekt upravo počinje, a radi se o KA2 strateškom partnerstvu među školama, u kojem su Prvoj gimnaziji partneri škole iz Mađarske, Danske, Rumunjske, Italije i Portugala. Naziv projekta je Naša zajednička europska priča, a u njemu će se učenici upoznati s kulturnom baštinom zemalja partnera na zanimljiv i inovativan način. V. Latinović

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

47. REGIONALNA DOMIJADA U OSIJEKU

Natjecanje 350 djece iz osam učeničkih domova

Najčitanije iz rubrike