Regija
POVRATAK DRAVSKIM OBALAMA

Grad Donji Miholjac i Turistička zajednica za renesansu Nove Drave
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.
Uz pomoć Grada i volontera Nezavisne liste uređen je prilaz Dravi i parkirališni prostor

DONJI MIHOLJAC - Donjomiholjčani i njihovi gosti ove godine u iznimno velikom broju vruće ljetne dane provode na dravskom pijesku i rashlađujući se u svojoj velikoj rijeci, koja simbolično spaja i razdvaja hrvatsku i mađarsku obalu.

Nije još gotovo

Osim iznimno povoljnom vodostaju za kupanje, odluku da se ponovo vrate donjomiholjačkim obalama stanovnici tog simpatičnog gradića u velikoj mjeri pripisuju činjenici da je nakon dugo vremena ponovo zadovoljavajuće uređen prilaz kupalištu te parkiralište, što je dugo bila rak-rana i velika prepreka za dolazak kupača.

Kako nam je potvrdio gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, s ciljem rješavanja tog pitanja Grad Donji Miholjac pokrenuo je radove na uređenju prilaza kupalištu na Novoj Dravi.

- Uz Karašicu - Vučicu d.d. i Hrvatske šume d.o.o., koje su pružile tehničku pomoć u uređenju prilaza, te angažman Turističke zajednice Grada Donjega Miholjca i volontera Nezavisne liste Gorana Aladića, naši sugrađani danas imaju, kao nekada, prohodniji i sređeni put do kupališta, očišćena mjesta za parkiranje te ugostiteljsku ponudu hladnih pića - poručio je s neskrivenim zadovoljstvom prvi čovjek Donjeg Miholjca, dodavši da zbog vremenskog ograničenja ove godine nije bilo moguće napraviti više, ali da se svakako na učinjenom neće stati i da će se u sljedećem razdoblju još poraditi kako bi to popularno kupalište i izletište ponovo zasjalo starim sjajem.

Grad Donji Miholjac u suradnji s Turističkom zajednicom Donjeg Miholjca ponovo pokrenuo projekt Ljeto na Dravi sa svrhom poboljšanja kvalitete uvjeta života lokalnog stanovništva i posjetitelja tijekom ljetnih mjeseci.

I spasilačka služba

Potvrdila nam je to i voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Donjeg Miholjca, Melia Vidaković.

- Nakon što smo uredili prilaz prirodnom kupalištu, ishođena je i potrebna suglasnost Hrvatskih voda za potrebe korištenja prostora javnog vodnog dobra – za izletište i kupalište s organiziranjem turističke ponude. Zahvaljujući tome sada svim zainteresiranim ugostiteljima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i obrtnicima nudimo mogućnost obavljanja njihovih djelatnosti na navedenom prostoru uz prethodno potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji s Turističkom zajednicom Grada Donjeg Miholjca - naglasila je Vidaković.

Najavljuje da se od iduće godine planira sveobuhvatnije prići realizaciji projekta Ljeto na Dravi, naravno, ako uvjeti kao što su vremenske prilike i vodostaj Drave budu povoljni. U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac organizirat će se tečaj za spasioce na otvorenim vodama kako bi se ponovo aktivirala i spasilačka služba na poznatom prirodnom kupalištu, a bit će tu i niz drugih atraktivnih sadržaja kojima će se obogatiti ponuda i popularizirati Nova Drava, poručuju iz Grada i Turističke zajednice.

Lidija ANIČIĆ

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac organizirat će se tečaj za spasioce

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike