Mozaik
U VINKOVCIMA

Devet projekcija u nastavku DORF-a
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Nakon petodnevnog programa u Primoštenu, organiziranog od 5. do 9. kolovoza, u suradnji s glazbenim festivalom SuperUho, nastavak ovogodišnjeg izdanja DORF-a bit će 24. - 26. kolovoza u Galeriji fotografija Meraja, staroj romaničkoj crkvi sv.Ilije, u središtu Vinkovaca.

Kao uvod u Vinkovcima se 21. - 23. kolovoza održavaju 5. Antičke filmske večeri, u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

Devet projekcija

U drugom dijelu DORF-a pripremljen je program u kojem posjetitelji mogu pogledati ukupno devet projekcija glazbenih dokumentarnih filmova, uz gostovanja autora, proglašenje najboljeg filma u regionalnoj konkurenciji i OFF DORF, u kojem su izložba fotografija, koncerti i nastup DJ-eva.

Kao uvod u DORF organizirano je otvaranje izložbe fotografija Marija Grobenskog iz Koprivnice. U Galeriji fotografije Meraja u utorak, 22. kolovoza, s početkom u 19.30 pogledajte njegove koncertne fotografije i radove iz kultnog ciklusa “House where nobody lives”.

Prvi dan programa – u četvrtak, 24. kolovoza, u Vinkovcima će u 20 sati biti prikazan film “Garage Rockin' Craze – Story of Tokyo garage punk”, autora Marija Čužića (Kanada), film “Don't talk to me” Pavla Kocanjera iz Karlovca te sjajan kratki film “Florian” Darija Bukovskog iz Zagreba o tri glazbenika marginalca i njihovim snovima. Jedan od njih nastupit će nakon projekcije – ne propustite premijerni vinkovački nastup zanimljiva dueta Mačkodlak.

Drugi dan na programu su filmovi o prvom albumu kultnog slovenskog sastava Buldožer “Pljuni istini u oči” autorice Varje Močnik te novi film Ljiljane Šišmanović “Neuspješan skroz”, o kantautoru Electric Žaretu. U programu su regionalne selekcije i filmovi “Mlada nada”, Mance Filak i Žige Gorišeka o kultnom slovenskom klubu MKNŽ iz Ilirske Bistrice te film “Pijana ulica” Marina Lukanovića o riječkoj ulici.

Treći dan na programu je zanimljiv film “Charlatan Magnifique” o slovenskom autoru Magnificu, glazbeniku i autoru glazbe za filmske megahitove, te na samom kraju ekskluzivna projekcija epizode novog serijala “Borderland soundtrack” autorice Brankice Drašković – inspiriranog knjigom “Sedma republika” velikog prijatelja DORF-a Ante Perkovića, kojem je posvećeno ovogodišnje festivalsko izdanje.

Ulaz slobodan

Žiri - Dubravko Jagatić, Željka Kovačević i Kandžija, objavit će kome će pripasti 11. DORF nagrada, koju je izradio sjajni Miro Župa iz Splita.

Također, u Vinkovcima će DORF nagradu za životno djelo primiti Dubravko Mataković. Podsjećamo, 11. DORF plakat djelo je Miroslava Sekulića Struje iz Zagreba. Autori 11. DORF džingla su Martin Peranović i Ivan Radović. Festival DORF 2017 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, a u suradnji s Foto klubom Vinkovci.

Ulaz na sve programe je slobodan, a detaljnije o programu i festivalu pronađite na - www.filmfestivaldorf.com. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike