Mozaik
HANG LOOSE - ROCKABILLY FESTIVAL

Filmovi, motori, plesnjak, glazba
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Hang Loose - Rockabilly festival je open air festival glazbe 50-ih & 60-ih godina, američkih i oldschool automobila, motora, filmova, plesnjaka i pin up djevojaka, a održavat će se na prostoru sportskog igrališta Gimnazije M.A.Reljkovića Vinkovci, u subotu, 19. kolovoza, od 12 sati.

Ususret ovom prvom Hang Loose - Rockabilly festivalu u Vinkovcima održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Ana i Matija Vukoja uime ugostiteljskog objekta Hang Loose, i Ivan Stažić, predsjednik Uduge XO-VK, koja uz Hang Loose organizira Rockabilly festival. Na konferenciji smo mogli čuti kako će mnogi posjetitelji Hang Loose - Rockabilly festivala imati uistinu bogat program.

- Obiđite nas i škicnite šarene štandove Kerefeke (haljine i nakit, Vinkovci), Kich Sapunich (šareni sapunići iz Vinkovaca), Elastic Heart (Osijek), Antifolk Community (Osijek). Naiđite u Igor Recek Gangstér Retro House, zaigrajte tombolu koju možete kupiti sve do festivala u Hang Loose za 15 kn u parku i Barbershop Španić, a s kojom možete osvojiti bicikl SentiMental bikes. Za one malo hrabrije tu je Slaven Kustura Hellboy Tattoo koji će vas tetovirati u T2 kombiju, a frizerski salon Dlaka22 & Barbershop Španić dežurni su za frizure, make up & brijanje. DJ Bronco zadužen je za rockabilly glazbu uz plesnu školu Back to Swing & Craftomoto te naše Strollaše iz Hang Loosa. U večernjim satima (20 sati) na pozornici će se izmjenjivati Mississippi Queen (Zagreb), Moonshine alligators (Novi Sad) i The Cat Paws (Daruvar), rekla je Ana Vukoja, organizatorica Hang Loose - Rockabilly festivala.

Prema riječima Ane Vukoje ideja je došla sama po sebi, jer unazad pet godina imaju Rockabilly ugostiteljski objekt u kojem ona i njen suprug Matija žive taj stil, a moramo napomenuti da je u projekt uključena Udruga osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci, gdje će osobe s Downom sindromom služiti piće.

Matija Vukoja istaknuo je i kako su na Rockabilly festival pozvani oldtimer automobili ponajprije iz 50-ih i 60-ih godina, američki automobili, pa čak i iz 70-ih i 80-ih godina.

- Organiziran je smještaj za sve vlasnike automobila, tako da ako još netko nema smještaj može se javiti u ugostiteljski objekt Hang Loose. U planu za sljedeću godinu je želimo to proširiti na susjedne države i uz više dana te mogućnost kampiranja kako bismo to digli na jednu europsku razinu - rekao je Matija Vukoja iz Hang Loosea.

Udruga XO-VK, na čijem čelu je predsjednik Ivan Stažić, udruga je mladih i okuplja mlade koji želi donijeti neku promjenu u kulturi grada Vinkovaca.

- Kad su nas pozvali na suradnju odmah smo pristali, jer je to nešto novo i nešto što će obogati kulturnu scenu Vinkovaca. Imali smo mnogo prepreka, ali nam je i mnogo ljudi izišlo ususret i dalo nam podršku. Ono što nam svakako mnogo znači jest velika podrška pročelnika za kulturu i turizam grada Vinkovaca dr.sc. Maria Banožića - rekao je Stažić.

Pokrovitelji prvog Hang Loose - Rockabilly festivala su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Turistička zajednica grada Vinkovca te tvrtka Promo Cibalae, uz sponzore, kako su rekli, bez kojih se Rockabilly festival ne bi mogao organizirati.

Mario KOKAJ
Popust na kartu

HŽ daruje 40 % popusta na povratnu kartu za sve koji dolaze na festival. Sve što vam je potrebno je da pri kupnji povratne karte kažete da idete na Hang Loose - Rockabilly festival u Vinkovce i na festivalu odete na infopult XO-VK po potvrdu, a koji će biti na samom ulazu.

Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

Najčitanije iz rubrike