Mozaik
NENO BELAN I FIUMENS

Izložba koncertnih rock-fotografija
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

Izložba koncertnih rock-fotografija - NENO BELAN I FIUMENS “Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina” održat će se od 16. do 26. kolovoza u Rijeci. Anamarija Vartabedijan tom izložbom obilježava deset godina prijateljstva i fotografiranja Nene Belana & Fiumensa, kojima je posljednjih godina i službeni fotograf.

Na izložbi će se naći izbor od najboljih šezdeset fotografija velikog formata nastalih na koncertima Nene Belana i Fiumensa (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Hrvatskoj i Srbiji u gradovima kao što su: Zagreb, Beograd, Kragujevac, Šibenik, Varaždin i Split. Anamarija Vartabedijan bila je službeni fotograf i na dva velika jubilarna koncerta u Domu sportova u Zagrebu, održanih 2016. godine u povodu 30 godina karijere Nene Belana, te 2017. godine prigodom 20 godina postojanja benda Fiumens. Osim fotografija benda i Mediteranskog orkestra, moći će se vidjeti i fotografije gostiju s ta dva velika koncerta: Josipe Lisac, Zorice Kondže, Maje Posavec, Massima, vokalne skupine Akvarel, Ivana Pešuta, Vlade Matulića…

Izložba se priređuje u povodu dvadeset godina zajedništva benda te nagrade - Zlatni grb Grada Rijeke, koja je ove godine dodijeljena Neni Belanu i Fiumensima. Ove godine Anamarija obilježava i desetogodišnji rad na afirmaciji i prezentiranju umjetničkog izraza u žanru dokumentarne koncertne rock-fotografije, koji je dokazan kontinuiranom izložbenom aktivnošću s projektom Rock Momenti u muzejima, galerijama i kulturnim centrima diljem Srbije, ali i regije.

Njezine fotografije otisak su trenutka i autentična prezentacija događaja, atmosfere i ličnosti, nastojanje da se s koncerta prenese vlastiti doživljaj emocije, energije, poruke i ideje rock'n'rolla, koja uvijek otvara mogućnost postojanja slobode i boljeg svijeta.

Priredila je trideset i osam samostalnih izložbi crteža, slika, mozaika, rock-fotografija i ilustracija u Srbiji i inozemstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta izlagala je s obitelji Vartabedijan u Srbiji i inozemstvu. Grupno izlaže od 1994. na više od stotinu izložbi.

Pokretač je projekta Rock momenti - izložbe koncertne rock-fotografije, realiziranog sedamnaesti put od 2007. godine do danas.J.Kn.

Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike