Kultura
KAZALIŠTE ULYSSES, U KOPRODUKCIJI S BITEF TEATROM

Projekt “Doručak šampiona” premijerno u Tvrđavi Minor
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.

MALI BRIJUN

Kazalište Ulysses, u koprodukciji s BITEF Teatrom iz Beograda, najavljuje novu ovosezonsku predstavu “Doručak šampiona”, u režiji Aleksandra Švabića, koja će se premijerno održati 12. kolovoza, u Tvrđavi Minor, na Malom Brijunu. Glavnu ulogu tumači proslavljeni glumac Slavko Štimac, a uz njega nastupaju Lucija Šerbedžija, Jerko Marčić, Dejan Dedić i Katarina Bistrović–Darvaš.

Dramaturgiju potpisuje Nataša Rajković:

- “Doručak šampiona” projekt je tima koji je okupio različite autore iz različitih umjetničkih područja oko jedne osobe. Osobe koja nam je poznata posredno ili neposredno, jer smo za nju čuli, o njoj čitali, za nju navijali, ili o njoj slušali. Poznati ljudi često nam se čine bližima nego što jesu, pa njihove osobnosti ponekad podrazumijevamo i više nego svoje... U tom se smislu svaka poznata osoba, bila ona sportaš ili glumica, u našim interpretacijama već pretvorila u fiktivni lik koji smo opisali sami, a njegov ili njezin život postala je priča koju smo sami napisali i sami je sebi pričamo. Pa tako o drugima pričamo priče u različitim žanrovima, radeći od njihovih života male drame ili komedije, ili velike tragedije, sve u ovisnosti od naših iskustava. Pričati priču ionako možemo samo o drugima, o njihovim životima, jer jedan drugome život svjedočimo. Svoje pak životne priče tek živimo, još uvijek živimo. I ostaje nam da se nadamo da će svjedoci naših života pokušati biti blagi i preslagivati činjenice i događaje naših života u tonovima boja koje volimo, kao i izgovarati one naše rečenice koje bismo i sami bez srama ponovili. Time smo se vodili radeći predstavu inspiriranu stvarnom osobom, jednim od najvećih šampiona naše sportske povijesti, znajući da ćemo na kraju stvoriti fiktivni lik u koji će biti moguće povjerovati, a da svi na kraju znamo da to nije on, nego naša priča o nekom drugome.

Glazbu potpisuje Damir Urban, scenografiju Davor Sanvincenti, scenski pokret Staša Zurovac, kostimografiju Maria Marković, oblikovanje svjetla Andrej Hadinjak, a oblikovanje zvuka Davor Rocco. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike