Mozaik
PETA SEZONA SHOWA

Mateja Domitrović dolazi u
žiri “Tri, dva, jedan – kuhaj!”
Objavljeno 8. kolovoza, 2017.

U petu sezonu RTL-ov kulinarski show “Tri, dva, jedan – kuhaj!” ulazi s brojnim novostima od kojih će svakako najznačajnija gledateljima, a pokazat će se uskoro i kandidatima, biti ona o članovima žirija. Već dobro uvježbanom i prepoznatljivom Tomislavu Špičeku ove će se sezone pridružiti iskusni chef Mate Janković te Mateja Domitrović, novinarka i urednica magazina “Dobra hrana” i velika zaljubljenica u gastronomiju. Mateja Domitrović već se 17 godina bavi novinarstvom, a toliko traje i njezina ljubav prema hrani koju je na kraju, iz hobija, pretvorila u posao. Završila je Grafički fakultet i tim se poslom bavila jako kratko, ali upravo joj je on bio put k novinarstvu. Baš zato što nije profesionalni kuhar, nego samo velika entuzijastkinja kada su u pitanju namirnice, njihova priprema, a na kraju i konzumacija, vjeruje da će dobro razumjeti kandidate pete sezone.

- Ovo je moje prvo televizijsko iskustvo, ali strah od kamera brzo sam svladala, jer kad krenem pričati o hrani sve se drugo nekako zaboravi. Show “Tri, dva, jedan – kuhaj!” gledala sam i prije, jer me takvi formati zanimaju. Od kandidata uvijek možeš dobiti neku ideju, a od žirija se moglo mnogo toga naučiti - kaže 40-godišnja Siščanka koja kolege iz žirija, Tomislava Špičeka i Matu Jankovića, poznaje već od prije.

- S Matom sam dosta surađivala, a sa Špičekom sam odradila svoju prvu priču za “Dobru hranu”. Sjećam se i sad da sam imala tremu, pitala se kako će to sve proći, a on je kao Zagorac pripremao morsku hranu, što mi je bilo malo sumnjivo. Pokazalo se na kraju da je odličan majstor i za morske delicije - otkriva Mateja.

Ona, pak, kaže da kad je hrana u pitanju, obožava jesti sve, uživa u tjesteninama i morskoj hrani, a kad bi ipak birala samo jednu državu čije je delicije uvijek oduševe, kaže, bila bi to Francuska. Kuhanje je zavoljela tek nakon završetka fakulteta kada je sve više vremena počela provoditi razmišljajući o hrani i namirnicama.

- Sve se to razvijalo spontano. Družila sam se s ljudima koji su poput mene imali interes za hranu i tako stalno nešto učila. Danas ne mogu zamisliti dan bez kuhanja, a odlazak na plac mi je gotovo svakodnevni ritual i traje po nekoliko sati - kaže Mateja. T.K.

Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike