Regija
NOVI PROGRAM

Grad prijatelj djece
Objavljeno 8. kolovoza, 2017.

BELIŠĆE

Centar za kulturu Sigmund Romberg i Dječji vrtić Maslačak nedavno je posjetila Ana-Marija Marić, zamjenica upravitelja za razvoj, operativno poslovanje i projekte u Zakladi “Hrvatska za djecu”. Dočekali su je Silvija Kifer, ravnateljica Centra, Tea Kozina i Zdenko Glasovac, ravnatelj belišćanskog vrtića. Povod je bio pregled dokumentacije i nabavljene didaktičke opreme u sklopu Programa “Belišće - grad prijatelja djece”, koji je Zaklada sufinancirala u iznosu od gotovo 49.000 kuna, dok je ukupna vrijednost iznosila 144.291,01 kuna.

Program se provodio u vremenu od 1. listopada 2016. do 30. lipnja 2017. godine, nositelj Programa bio je Centar za kulturu Sigmund Romberg, a partneri vrtić Maslačak i Društvo “Naša djeca” Belišće. Kroz ovaj Program održane su aktivnosti Dječji tjedan, Dan dječjih igara, Maskenbal, Festival Vedrofon, te Cvjetni korzo.

Ana-Marija Marić domaćine je pobliže upoznala s radom Zaklade koja djeluje u ime Vlade RH, samostalno i s partnerima, kako bi aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj te pridonijeli ostvarivanju izvrsnosti i napretka u njihovom životu. Zaklada pomaže djeci kojoj je potrebna podrška u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja, nadopunjava i osnažuje napore državnih tijela u ostvarenju boljeg života djece, djeluje kroz osmišljavanje i provođenje vlastitih projekata te podržavajući rad drugih institucija čija misija uključuje dobrobit djece, brine da javnost zna za potrebe djece te da Zaklada predstavlja učinkovitu platformu Vlade RH u svakodnevnom poboljšanju njihovih uvjeta rasta i razvoja.

Uvidom u dokumentaciju i obilaskom prostora Centra i vrtića, gošća je bila vrlo zadovoljna te je pohvalila partnere Programa, način i vrste aktivnosti koje su bile uključene, a posebno je istaknula podatak da Zagreb kao milijunski grad, nema festival posvećen djeci, dok jedan mali grad poput Belišća nudi mnogobrojne kulturne, sportske i druge oblike aktivnosti za djecu i s djecom, priopćeno je iz Centra za kulturu Sigmund Romberg.L.Aničić

Nositelj Programa bio je Centar za kulturu Sigmund Romberg, a partneri vrtić Maslačak i DND

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike