Sport
NIZOZEMCI SPUŠTENI NA ZEMLJU

U Hrvatskoj smo ispali budale
Objavljeno 4. kolovoza, 2017.

Nema bolje kazne u sportu od pobjede nad bahatim i arogantnim suparnikom. Nizozemci su čak i nakon prve utakmice i dalje omalovažavali Osijek, a posebno nakon dolaska u Slavoniju koja je za njih „podrum nogometne Europe“. U tom europskom nogometnom podrumu završio je PSV. Prvi put nakon 44 godine slavni nizozemski klub neće igrati u glavnoj fazi nekog europskog natjecanja.
Nizozemski mediji i Nizozemci očekivano razočarani su ovakvim raspletom. U dvije utakmice poraženi su od Osijeka.
- Povijesna sramota za momčad Phillipa Cocua. PSV ispao potpuna budala u Hrvatskoj, neki su od naslova u nizozemskim medijima.
- Imao je PSV neke prilike, ali premalo da povede u Osijeku. Domaća je momčad postigla pogodak iz slobodnog udarca, koji je odlučio susret. PSV je imao neke prilike poravnati rezultat, ali nije uspio. Europska kampanja tako završava s dva poraza od Hrvata, piše nizozemski kolega Rik Elfrink, koji se proslavio izjavom prije utakmica kako „nikada nije čuo za Osijek“, što je motiviralo i osječke igrače, ali posebno navijače.
Trener PSV-a Phillip Cocu pohvalio je odličnu atmosferu na tribinama Gradskog vrta. Po mnogima njemu su dani na klupi PSV-a odbrojani, premda nakon poraza od Osijeka nizozemski novinari nisu mu uopće postavili pitanje o njegovoj sudbini na klupi PSV-a.
- Moramo se nositi s ovim porazom i eliminacijom. Pravi udarac propuštenoga ćemo tek osjetiti kasnije, rekao je Cocu koji smatra kako je njegova momčad čak bolje izgledala u Osijeku nego li u Eindhovenu.
- Naša izvedba u prvom susretu ne pripada nama. Imali su ovaj put igrači bolji stav nego li u prvom susretu. Oni su u prvoj utakmici zabili iz jedanaesterca, u drugoj iz slobodnog udarca, mi nismo uspjeli postići pogodak. Moramo zaključiti kako imamo problema koje moramo ispraviti kako bi ispunili ovogodišnje ciljeve, rekao je Cocu. K.L.

Možda ste propustili...