Crna kronika
KRAĐE NA KUPALIŠTIMA

Lopovi ukrali mobitele vrijedne tisuće kuna
Objavljeno 26. srpnja, 2017.
Iz policije pozivaju građane da ne nose skupe stvari na kupališta

Unatoč brojnim upozorenjima policije da se na kupališta ne nose vrijedne stvari, građani to i dalje olako shvaćaju. Nakon što budu okradeni, ne preostaje ništa drugo nego zatražiti pomoći iste te policije u pronalaženju ukradenih stvari.

U dva slučaja ukradeni su skupi mobiteli, a jedan od njih “nestao” je u nedjelju oko podneva dok je vlasnica bila na kupalištu kod Pampas ulice u Osijeku, kod “Neptuna”. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, iz torbe 48-godišnjakinje ukraden je mobilni aparat. Vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna. Početkom mjeseca ukraden je mobitel 24-godišnjakinje dok je bila na bazenima u Bizovcu. I u ovom slučaju šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U ponedjeljak je, pak, policajcima u Požegi 44-godišnjak prijavio da mu je 18. srpnja u poslijepodnevnim satima, na gradskim bazenima u Osječkoj ulici u Požegi, ukraden mobitel “Huawei”, u vrijednosti nekoliko stotina kuna. Iz policije upozoravaju građane da na kupališta i plažu ne nose sa sobom veće količine novca, skupocjeni nakit i druge vrijedne predmete.

- Takve stvari ostavljene na plaži vrlo lako postaju plijen kradljivcima, stoga svoje stvari ne ostavljajte bez nadzora jer “sama prigoda, čini lopovom”. Ponesite samo onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove, primjerice plaćanje soka, kave, sladoleda i slično, a dokumente i novac ne držite zajedno - upozoravaju iz policije.

Kako dalje dodaju, ako baš nosite sa sobom bankovnu karticu, njezin PIN držite dalje od kartice. Svoje stvari na kupalištu i plaži držite pod osobnim nadzorom ili pod nadzorom prijatelja ili poznate osobe. Treba obratiti pozornost na nametljive osobe koje vam ponude pomoć jer nisu svi dobronamjerni.

- Ne provjeravajte učestalo na kupalištu i plaži jeste li ponijeli vrijedne predmete i novac jer time skrećete pozornost na sebe zlonamjernim osobama - podsjećaju iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Sandra LACIĆ
SAVJETI ZA ŽRTVE I SVJEDOKE

U slučaju krađe odmah treba obavijestiti policiju na 192, a krađu kartice prijavite svojoj banci.

- Zamolite druge osobe da vam pomognu, a ako mislite da ste vidjeli nešto, budite na raspolaganju kao svjedok. Zapamtite što više pojedinosti o počinitelju; pomognite žrtvi. Ako ste okradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji jer možda otkriju korisne tragove - savjetuju iz policije.

oprez

LOPOVIMA SU PLAŽE “RADNO MJESTO”

Najčitanije iz rubrike