Mozaik
MEĐUNARODNI FESTIVAL

Četiri animirana hrvatska filma u Ottawi
Objavljeno 25. srpnja, 2017.

Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi održava se od 20. do 24. rujna, a u natjecateljskim programima prikazat će četiri animirana filma nastala u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji: “Ježevu kuću”, “Manivald”, “Aerodrom” i “Only Lovers Leave To Die”.

U kategoriju narativnih fimova uvršteni su kratkometražni filmovi “Only Lovers Leave To Die” redatelja Vladimira Kanića te Manivald Chintis Lundgren. Oba filma natječu se u programu kratkometražnih filmova.

U tom natjecateljskom programu pridružit će im se kratkometražni film “Aerodrom” švicarske redateljice Michaele Müller. Film se nalazi u nenarativnoj kategoriji. Nagrađivani film Eve Cvijanović “Ježeva kuća” igrat će u programu namijenjenom publici od 6 do 12 godina, koji je također natjecateljski.

Ove godine Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi primio je 1992 prijave iz 85 zemalja. Od toga je u natjecateljski program odabrano 105 kratkometražnih i pet dugometražnih. Uz to, u revijalnom programu bit će prikazano 45 filmova kanadskih, međunarodnih i studentskih autora. Festival već 41 godinu privlači zaljubljenike u animaciju, umjetnost i film iz cijelog svijeta, a i ove godine pripremljen je raznovrstan program uz brojne radionice i panel- diskusije. N.Vek.

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike