Mozaik
SMRT PJEVAČA LINKIN PARKA

Chester Bennington ubio se
na rođendan Chrisa Cornella
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Chester Bennington, vođa rock-grupe Linkin Park, pronađen je u četvrtak mrtav u svom domu na jugu Kalifornije i najvjerojatnije je počinio samoubojstvo, objavio je mrtvozornik u Los Angelesu. Internetski portali prenijeli su da se Bennington (41) objesio u svojoj kući u Palos Verdesu blizu Los Angelesa. Članovi grupe nisu bili dostupni za komentar.

Bennington je bio poznat po problemima s alkoholizmom i uzimanjem droge. O borbi s ovisnostima otvoreno je govorio kada je Linkin Park postigao golem uspjeh 2000. albumom "Hybrid Theory". No, 2011. je tvrdio da je šest godina čist.

Posljednji studijski album "One More Light" objavljen je u svibnju nakon čega je Linkin Park krenuo na svjetsku turneju. S albuma je objavljen hit-singl “Heavy” na kojemu Bennington pjeva s pjevačicom Kiiarom. Benningtonova smrt dogodila se tjedan dana uoči američkog dijela turneje koja je trebala početi 27. srpnja u Mansfieldu u saveznoj državi Massachusettsu.

Znakovito je to što je Bennington za dan svoje smrti odabrao rođendan svojeg prijatelja Chrisa Cornella, koji se također ubio vješanjem prije dva mjeseca. Bennington je bio kum jednom od Cornellove djece i pjevao je na njegovu pogrebu. Bennington je otac šestero djece iz dva braka. I način vješanja je vrlo sličan: Cornell se objesio na traku za vježbanje na kvaki u svojoj hotelskoj sobi, a Bennington se objesio na remen također na kvaki. Ni jedan ni drugi nisu ostavili poruku. U sobi je pronađena do pola ispijena boca alkohola, nisu pronađeni tragovi droge, izvijesila je policija.

Bennington je bio jedan od najpoznatijih frontmena nekog rock-benda iz 21. stoljeća, nakon što je njihov debut “Hybrid Theory” 2000. postigao svjetski uspjeh. Taj je album postao jedan od najbolje prodavanih u američkoj povijesti, a 2005. dobio je nagradu za dijamantnu nakladu jer je njegova prodaja pretekla 10 milijuna primjeraka. Ukupno je Bennington s Linkin Parkom snimio sedam albuma. Diljem svijeta prodali su više od 70 milijuna primjeraka albuma. T.Kvorka

6

djece ostalo je iza pjevača Linkin Parka

Način na koji su se ubila dva pjevača vrlo je sličan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike