Mozaik
TRIJUMF OSJEČANKE NA SPLITSKOM FESTIVALU

Mia Dimšić dobila prvu nagradu žirija
Objavljeno 10. srpnja, 2017.
Nagrađena je i za najbolji stajling i najizvođeniju pjesmu s prošlog festivala

Pobjednica finalne večeri ovogodišnjeg Splitskog festivala je, prema odluci žirija, Osječanka Mia Dimšić sa svojom pjesmom “Sunce, oblak, vjetar”. Mia je osim Zlatnog vala za nagradu žirija osvojila i nagradu za najbolji stajling, kao i nagradu za najizvođeniju pjesmu s prošlog festivala "Život nije siv".

- Još uvijek mi je nestvarna ova pobjeda i želim ovim putem ponovno zahvaliti stručnom žiriju koji je nešto prepoznao u mojoj pjesmi. Velika hvala ide i Vjekoslavu Dimteru i Damiru Bačiću, koji su i napisali pjesmu "Sunce, oblak, vjetar", a i direktoru festivala Tomi Mrduljašu koji me uvijek primi na festival raširenih ruku kao da sam rođena u Splitu! Ipak, najveća posveta ide mojoj obitelji, bez koje ništa od ovoga ne bih mogla ostvariti i koja mi je najveća podrška! - javila nam je Mia jutro nakon pobjede i proslave.

Publika je najboljim proglasila Marka Škugora s pjesmom “Ka dica”. Na drugom mjestu prema odluci žirija su Lovre Lučin s pjesmom “Pape moj” te Mjesni odbor s pjesmom “Rose” prema odluci publike. Na trećem je mjestu, prema odluci žirija, Tomislav Bralić s klapom Intrade s pjesmom “Ti, samo ti”, a prema odluci publike Krešimir Baričević s pjesmom “Naći ću svoj mir”. Novinari su najboljom pjesmom proglasili Lučinovu “Pape moj”. Najbolji stihovi su u pjesmi Nikše Sviličića “Jube moja”, a za najbolju interpretaciju nagrađena je Kristina Boban. Najbolja debitantica je Domenica, nova štićenica obitelji Huljić.

Finalnu večer 57. izdanja Splitskog festivala otvorio je popularni Giuliano, razdragano dočekan na Prokurativama. U vreloj splitskoj noći vladala je odlična atmosfera, premda je izostao uobičajeni šušur, možda zbog toga što je nedostajalo nekih zvučnih, poznatih estradnjaka. Na finalnoj večeri nastupio je i Nikša Sviličić, jedan od najobrazovanijih Hrvata, magistar znanosti i ima čak tri doktorata te svira 13 instrumenata. Iznimno jednostavan, kazao nam je da je nastupom na Splitskom festivalu ostvario svoja očekivanja te kad je čovjek neopterećen, onda može istinski očekivati. Publika je velikim pljeskom nagradila Krešimira Baričevića, poznatog po nastupu na showu “Nikad nije kasno”, a pjesmu mu je napisao bračni par Huljić. Ovacije je dobila i mlada Kristina Boban za skladbu “Molim se”, a svakako jedan od favorita publike, koja ga je nakon nastupa nagradila velikih pljeskom, bio je mladi Lovro Lučin. On je izveo skladbu “Pape moj”, koju je Dino Dvornik posvetio svom ocu Borisu. Nakon izvođenja 24 skladbe u konkurenciji, ovogodišnji show program bio je posvećen legendarnom Ivici Krajaču, koji je nagrađen posebnom nagradom, a neke njegove pjesme otpjevale su Tereza, Zorica Kondža i Đorđi Peruzović. Posebna nagrada uručena je i Krunoslavu Kići Slabincu, koji je bio vrlo uzbuđen nakon nastupa, na kojemu je izveo pjesmu “Zlatna jesen”.

- Uzbuđen sam danas kao što sam bio 1969., kad sam nastupio kao debitant. I nakon toliko godina osjećam se kao da mi je prvi put. Ništa se nije promijenilo, osim položaja pozornice. Bilo mi je nekad čast pjevati sa svjetskim zvijezdama i mojim idolima. Iduće godine želim ovdje na Prokurativama velikim koncertom proslaviti 50 godina od mog debija - najavio je Slabinac.

Tanja KVORKA
 

publika

NAGRADILA JE MARKA ŠKUGORA I “KA DICA”

PRVU CESARICU DOBILA NINA

Nina Badrić s pjesmom “Dani i godine”, koju autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, dobitnica je prve nagrade publike za hit godine - Cesarica. Nagradu za internet hit godine odnijela je Maja Šuput s pjesmom “Ne lomi mi srce”, koja se javila videoporukom i zahvalila na nagradi. Posebna počast odana je glazbeniku, pokojnom Tomislavu Ivčiću, a u čije ime je povelju Brod velikana hrvatske popularne glazbe “Marijana” primio njegov sin Ivan Ivčić. Nagrada za hit godine u kategoriji pop-glazbe uručena je grupi Pravila igre za pjesmu "Zagrli me", a pjesma Miroslava Škore "Zadnja želja" proglašena je hitom godine tamburaške glazbe. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet za "Reći ćeš mi fala". Nagradu za rock-kategoriju dobio je Parni valjak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike