Novosti
MUP NAJAVLJUJE PODUZIMANJE MJERA

Vlada i vodstvo Otočca protiv ploče Francetiću
Objavljeno 28. lipnja, 2017.

Najavu udruge Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) da će 1. srpnja postaviti spomen-ploču na rodnu kuću ustaškog zapovjednika Jure Francetića, osudili su Vlada, koja je to ocijenila kao “veličanje ustaškog zločinačkog režima”, i vodstvo Grada Otočca, koje poručuje da “ne želi ekstremizam” u Otočcu, a MUP je najavio da će poduzeti mjere za sprječavanje eventualnih protupravnih ponašanja.

“Postavljanje ploče Francetiću protivno je izvorišnim osnovama Ustava, a Vlada postupa i postupat će u skladu s Ustavom i zakonima, te štititi ugled i interese Hrvatske”, ističe se u Vladinu priopćenju.

MUP je pak poručio da organizator do sada nije taj događaj (javno okupljanje) prijavio nadležnoj policijskoj upravi, pa će policija sukladno sa zakonskim ovlastima poduzeti potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi sprječavanja eventualnih protupravnih ponašanja. Prethodno se i predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković oštro suprotstavio postavljanju spomen-ploče jednom od najpoznatijih ustaških vođa iz razdoblja Drugog svjetskog rata, istaknuvši da se radi o potpuno neprihvatljivom i nedopustivom postupku, uz poruku da se takva ploča ne smije postaviti, jer bi to bilo u suprotnosti s Ustavom. H

Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove

BRAČNI PAR RASPUDIĆ NAVODNO NAPUSTIO STRANKU

Sastavljanje lista za europske izbore izazvalo raskol u Mostu?

UPOZORENJE IZ POREZNE UPRAVE

Lažne poruke o povratu poreza