Crna kronika
NEMA KRAJA PALEŽU

Opet požar u napuštenoj zgradi Kožare
Objavljeno 24. lipnja, 2017.

OSIJEK

Nakon kraja svibnja, na žalost, nije trebalo dugo čekati na novi požar, ukupno deveti od studenoga 2004. godine, koji je izbio u krugu nekadašnje Tvornice koža u Donjem gradu u Osijeku. Ovaj put zapalilo se smeće, a vatrogasci su informaciju o izbijanju vatre dobili u četvrtak u 20 sati.

Požar je izbio u zgradi napuštene Kožare u Kišpatićevoj ulici, pa su vatrogasci, znajući da je u unutrašnjosti ostao industrijski otpad i razne kemikalije koje su korištene u proizvodnji kože, ušli sa zaštitnim maskama na licu. Nakon kraćega gašenja vodom požar je lokaliziran, a potom i potpuno ugašen. Vatrogasci su potom požarište prepustili djelatnicima Policijske uprave osječko-baranjske zbog obavljanja očevida.

Prema vatrogascima, problem s Kožarom je činjenica da je djeci ulazak u napuštena industrijska postrojenja neometan, nema barijera ni zaštitarske službe. U apokaliptičnom okruženju djeca se lako mogu ozlijediti. Barijere se trebaju postaviti i zbog velike količine opasnog industrijskog otpada i kemikalija koji su još uvijek u objektu.

Nakon povratka u bazu, poslijepodnevna smjena JPVP-a Osijek izišla je na još jednu intervenciju, ovaj put u Ulicu sv. Leopolda Bogdana Mandića bb, gdje je također gorjelo smeće. Nakon kraće intervencije požar je ugašen.

Zbog požara radionice u Đurđenovcu u Ulici kralja Zvonimira, koji je izbio u četvrtak, na požarište su izišli vatrogasci iz Našica, DVD Đurđenovac i DVD Šaptinovci. Vatra je izbila zbog kratkog spoja na električnim instalacijama, pa se požar proširio na cijelu radionicu, koja je potpuno opožarena te na krovište pomoćne prostorije uz radionicu, na kojoj je djelomično opožareno krovište. Izgorjele su motorne kosilice, alat za obradu drva, više stotina litara goriva i razni alat. Šteta je oko 30.000 kuna.

Milan BUGARIĆ

opasnost

PRIJETNJA SU INDUSTRIJSKI OTPAD I KEMIKALIJE

Unatoč mogućoj opasnosti, djeca se svakodnevno igraju u napuštenoj zgradi Kožare

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike