Sport
ATP U NIZOZEMSKOJ

Ivo bez izgubljenog servisa, ali i bez naslova
Objavljeno 18. lipnja, 2017.

Ivo Karlović nije uspio dobiti “finale staraca” i osvojiti svoj deveti ATP naslov u karijeri. Hrvatski tenisač je u finalu ATP turnira u Hertogenboschu izgubio od Luksembužanina Gillesa Muellera sa 7:6 (5), 7:6 (4). Nije izgubio Div sa Šalate ni jedan svoj početni udarac, ali je izgubio meč.

- Odigrao sam dobar turnir, no Gilles je u finalu bio bolji. Iza mene je lijep tjedan - kazao je 38-godišnji Karlović, kojemu je ovo bilo 18. finale u karijeri i deseti poraz.

Ivo i Hertogenbosch se vole, na tom je turniru u posljednje tri godine igrao četvrtfinale, polufinale i sada finale. Ako nastavi u tom ritmu, sljedeće godine u ovo vrijeme trebao bi držati pobjednički pokal.

- Bilo bi lijepo. Nadam se kako ću ovdje biti i iduće godine - dodao je Karlović, koji s 38 godina još ne razmišlja o teniskoj mirovini.

Kad se Karlović i Mueller sastanu, onda set ide u 13. igru, njih dvojica jednostavno ne znaju igrati kraće. Naime, do sada su igrali tri puta i svih sedam setova riješeno je u trinaestoj igri.

- Možda bismo idući put trebali odmah krenuti od tie-breaka - bio je šaljiv 34-godišnji Mueller, koji je u Nizozemskoj osvojio svoj drugi ATP u karijeri. Bio je to izjednačen meč, u kojem su prevagnule sitnice, ovaj put više sreće imao je Mueller.

8

ATP naslova osvojio je Big Ivo u karijeri. Uz osam naslova ima i deset poraza u finalima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike