Crna kronika
CRNO JUTRO U ĐURĐENOVCU

Poginuo otac petero djece, dvije osobe teško ozlijeđene
Objavljeno 13. lipnja, 2017.

ĐURĐENOVAC - U utorak oko 6 sati u Đurđenovcu na križanju ulica Matije Gupca i Petra Svačića zbog oduzimanje prednosti prolaska došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Marko Duvnjak (43) iz Markovca Našičkog. Iza Marka je ostalo petero djece i supruga. U tragičnoj nesreći još su dvije muške osobe ozlijeđene i liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Našice.

Kako smo doznali od šefa Odjela kirurgije našičke bolnice, dr. Samira Haj Barakata, ozljede su im za sada okvalificirane kao lakše i muškarci su stabilno. Jedna je osoba zadobila blaže kontuzije bubrega i stanje se prati.

Do nesreće je došlo kada je 45-godišnji Našičanin, vozač Renault Twinga, u raskrižju oduzeo prednost prolaska automobilu marke Renault Clio kojim je upravljao 42-godišnjak iz Zdenaca.

- Četrdesetpetogodišnji vozač upravljajući osobnim automobilom našičkih registracijskih oznaka, a koji se uključivao u promet iz Gupčeve ulice, prilikom dolaska na raskrižje nije se zaustavio na znak za zaustavljanje, nego je izravno izišao na glavnu cestu u Svačičevoj i udario u automobil slatinskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak – rekao Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Zbog oduzimanja prednosti prolaska došlo je do bočnog sudara, a od siline udara Clio je sletio s kolnika na zelenu površinu i završio na krovu, dok je Twingo odbačen u odvodni kanal uz prometnicu. Vozač Twinga koji je izazvao prometnu nesreću lakše je ozlijeđen, a njegov je putnik smrtno stradao. Lakše ozljede zadobio je vozač Clija.

Protiv 45-godišnjeg vozača Twinga koji je skrivio prometnu nesreću slijedi kaznena prijava. Na mjesto događaja, osim ekipe Hitne medicinske pomoći, bili su upućeni i vatrogasci JVP-a i DVD-a Našice. Zbog očevida nesreće koji su obavili policijski službenici Policijske postaje Našice, cesta Beljevina-Đurđenovac bila je zatvorena za promet od 6 do 8.50 sati.

Snježana FRIDL
Najčitanije iz rubrike