Novosti
SLABO INFORMIRANI

OPG-ovci s vlastitom robom i dalje pošteđeni
Objavljeno 30. svibnja, 2017.

Vezani članci

OD 1. SRPNJA ZBOGOM PARAGON-BLOKOVIMA

Fiskalne blagajne moraju imati i mali obrtnici paušalisti

Zbog neinformiranosti trgovaca, pitanje što od 1. srpnja donosi fiskalizacija, kruži i tržnicama. U obvezi fiskalizacije do sada nisu bili OPG-ovi, odnosno oni koji na tržnicama prodaju proizvode iz vlastite proizvodnje, poput mlijeka, jagoda... Tako će biti i ubuduće, međutim, kažu, o tome su slabo informirani. “Bude li to tako kako se priča – neću više raditi. Tko će na otvorenome, po kiši i vjetru, imati fiskalne blagajne i u redu čekati da mu izdam račun? Više sam od deset godina na tržnici, sada mi je 68 godina i ne vidim se u tome. Tko će u ovim godinama svladavati rad na fiskalnoj blagajni”, pita Đakovčanka Bojana Šakota, vlasnica OPG-a i prodavačica voća i drugih proizvoda iz vlastite proizvodnje na đakovačkoj Gradskoj tržnici.

Od usta do usta na tržnicama tako počinje igra pokvarenih telefona. “Navodno od 1. srpnja obuhvatit će sve, i tko je u sustavu PDV-a, i tko nije. Pa kako ću se na otvorenom, po kiši, boriti s računima, fiskalnom blagajnom zbog jedne paprike? Dok to sve obavim, izvažem, spakiram, utipkam i izdam račun, otići će drugamo i ono malo mušterija. Imam 50 godina i nisam dovoljno obrazovana za rad s fiskalnim blagajnama, računalima”, kaže povrtlarka i vlasnica OPG-a Blaženka Škorvaga iz Punitovaca.

Vlasnica obrta koja na Gradskoj tržnici prodaje odjeću Nedjeljka Mustapić otpočetka je u sustavu fiskalizacije. “Internetska veza za fiskalne blagajne u posljednje je vrijeme puno bolja, no kupci i dalje često ne žele čekati račun”, iskustva su Nedjeljke Mustapić. S.Ž.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK SDSS-a o FORMIRANJU VLADE I PARLAMENTARNE VEĆINE

Pupovac: Nećemo dozvoliti poniženje i segregaciju po etničkoj ili političkoj osnovi

VOJNO OSPOSOBLJAVANJE U POŽEGI

Na obuku stiglo 107 ročnika

TKO JE SVE IZABRAN U 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

Andro Krstulović Opara: Dokinuti teror tolerancije prema budalaštinama

Najčitanije iz rubrike