Mozaik
SPLITSKI FESTIVAL 2017.

Nove pjesme izvest će Mia, Čivro i Kićo
Objavljeno 20. svibnja, 2017.

Odabrane su 24 nove skladbe koje će se predstaviti na nadolazećem 57. izdanju Splitskog festivala, 8. srpnja 2017. “Izuzetno smo zadovoljni pristiglim skladbama i bilo je vrlo teško između 326 prijavljenih odabrati 24 pjesme koje će se predstaviti na Prokurativama.

Odabrali smo one, prema našoj prosudbi, najkvalitetnije i vjerujemo da imamo što pokazati, jer ove godine uz već etablirana imena autora i izvođača predstavit će se i neka vrlo kvalitetna, mlada imena čije vrijeme tek dolazi. Tako ćemo ove godine na Prokurativama uz Marina Jurića-Ćivru i Kristinu Boban, ponovno vidjeti i talentiranu Miu Dimšić, koja je prošle godine debitirala na Splitu s pjesmom 'Život nije siv', te je još uvijek jedna od najemitiranijih pjesama u radijskom eteru”, kažu iz Splitskog festivača. Čivro će izvesti pjesmu “Još uvijek”, Mia pjesmu “Sunce”, a Kićo “Zlatnu jesen”.

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će već poznati miljenici splitske publike Tomislav Bralić & Intrade, Danijela, prošlogodišnji pobjednik Mladen Grdović, Dean Dvornik, Hari Rončević, Damir Kedžo, Giuliano, a nakon mnogo godina na splitskoj pozornici će zapjevati i Krunoslav Kićo Slabinac. Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg festivala je to da ćemo čuti i nikada objavljenu skladbu legendarnog Dina Dvornika u izvedbi mladog pjevača Lovre Lučina. A dokaz kako u životu nikad nije kasno, bit će i nastup Krešimira Baričevića, pobjednika glazbenog showa “Nikad nije kasno”. Svakako, pred nama je zasigurno još jedan odličan festival koji je u proteklih gotovo šest desetljeća iznjedrio brojne bezvremenske pjesme. Vjerujemo da će se ta tradicija nastaviti te da će i nakon ovogodišnjeg izdanja pjesme živjeti dugo i rado se slušati. T.Kvorka

Čivro će izvesti pjesmu “Još uvijek”, Mia pjesmu “Sunce”, a Kićo “Zlatnu jesen”

Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike