Kultura
IVANA ŠOJAT REAGIRA NA TVRDNJU BOŽIDARA ŠNAJDERA

Žao mi je što se Božidar Šnajder ovako jeftino stavio u službu predizborne kampanje u Osijeku
Objavljeno 18. svibnja, 2017.

Vezani članci

PREDSTAVLJEN PROGRAM MJESEC I POL PRIJE POČETKA

17. osječkom ljetu kulture od Ministarstva kulture ni lipe!

Na izjavu intedanta HNK Osijek Božidara Šnajdera izrečenu na tiskovnoj konferenciji o OLJK-u reagirala je prozvana Ivana Šojat tvrdeći da se radi o neistinama i manipulaciji. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U posebno istaknutom okviru navedena je izjava intendanta koja je, kako se može shvatiti iz teksta bila jedino što je on rekao na konferenciji za novinare koja je održana u HNK-u u Osijeku, u povodu odluke Ministarstva kulture da se ne dodijele sredstva za Osječko ljeto kulture 2017. Zanimljivo je da se Šnajder našao pozvan dati tu jedinu izjavu u kojoj je gotovo svaka rečenica laž i u kojoj se meni podmeće nešto što nikad nisam rekla.

Šnajder tvrdi da sam rekla kako podržavam stav Ministarstva kulture “da se OLJK ne financira, jer su programi nepripremljeni, da se ne zna što se događa i da se dosta aljkavo radi”. Naravno, to je obična laž. U povodu odluke Ministarstva kulture da se ne dodijeli novac za Osječko ljeto kulture, postavila sam pitanje je li to možda rezultat činjenice što su programi nepripremljeni, što se aljkavo radi na toj manifestaciji i što se do zadnjeg trenutka ne zna što će se događati. Rekla sam to referirajući se na činjenicu da ni jedna gradska uprava dosad nije shvatila važnost Osječkog ljeta kulture, što je i rezultiralo ovakvim odnosom prema toj manifestaciji koja može biti značajan poticaj za razvoj turizma u Osijeku. Kao što vidimo, to je nešto sasvim drugo od onoga što tvrdi Šnajder, a što je on u nedostatku argumentiranog odgovora na moje javno postavljeno pitanje nastojao staviti u sasvim drugi kontekst obmanjujući javnost i manipulirajući istinom.

U istoj izjavi manipulira se i pripremom programa Dubrovačkih ljetnih igara. Šnajder kaže da je program te manifestacije prihvaćen tek prije 10 dana, pa on onda ne vidi probelm u tom što dosad ništa nije napravljeno za Osječko ljeto kulture. Šnajder obmanjuje i laže, jer tko god se bavi kulturom zna da ravnatelj DLJI-ja na dan zatvaranja kaže kako tog trena počinje priprema programa za iduću godinu. Prije deset dana usvojen je pripremljeni program. Neka gospodin Šnajder kaže kad se počeo pripremati program Osječkog ljeta kulture, i što su dosad pripremili da se može reći kako je program spreman za realizaciju, pa i prihvaćanje, kao što je onaj u Dubrovniku.

Žao mi je što se Božidar Šnajder ovako jeftino stavio u službu predizborne kampanje u Osijeku. S poštovanjem, Ivana Šojat.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike