Crna kronika
POŽAR NA BILJSKOM JEZERU

Vatra uništila spremište i čamce veslačkog kluba
Objavljeno 16. svibnja, 2017.

BILJE

U samo nekoliko minuta požar je uništio drveno spremište Veslačkog kluba “Biljsko jezero” na ulasku u Bilje s osječke strane, i čamce koji su bili u njemu. Šteta je golema, i više od 100.000 kuna. Prema priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, do požara je došlo u petak u 18 sati. Uz članove VK “Biljsko jezero” koji su žurno došli nakon vijesti o požaru, vatru su gasili vatrogaasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Kako je do njihova dolaska vatra već zahvatila cijelo drveno spremište, nisu mogli puno toga učiniti. Na požarište su potom došli i vatrogasci DVD-a Bilje.

Kompletno spremište potpuno je uništeno kao i desetak kanua i jedan drveni čamac. Vatra je također oštetila i nekoliko kajaka.

- Riječ je o velikoj šteti koju će teško biti nadoknaditi - rekao je nam je Elvis Hlevnjak, predsjednik Veslačkog kluba “Biljsko jezero”. O izbijanju požara članovi veslačkog kluba obavijestili su i policiju koja je nakon gašenja požara obavila očevid. Prema Hlevnjakovim riječima, spremište nije bilo spojeno na električnu mrežu, tako da ne postoji vjerojatnost da je u pitanju tehnički kvar. U blizini spremišta u kritično vrijeme nalazilo se nekoliko mlađih osoba, pa policija pozornost i istragu usmjerava i na tu informaciju.

Intervencije osječkih profesionalnih vatrogasaca bilo je i u subotu. U jutarnjim satima, zbog zapaljenja čađe, došlo je do požara u dimnjaku krušne peći ugostiteljskog objekta na Donjodravskoj obali u Osijeku. Visoka temperatura prešla je na dio krovišta oko dimnjaka iznad prostora krušne peći. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Milan BUGARIĆ

očevid

JOŠ NIJE POZNAT UZROK POŽARA

Najčitanije iz rubrike