Sport
OSIJEK OPET POBJEĐUJE

Slaven Belupo slomljen
u prvih 16 minuta
Objavljeno 13. svibnja, 2017.

Na pravi način su nogometaši Osijeka započeli misiju iskupljenja za debakl koji su doživjeli u prošlom kolu protiv Hajduka. Odigrali vrlo dobru utakmicu, posve nadigrali goste iz Koprivnice i peti su ih puta pobijedili ove sezone, a nakon dugo vremena njihovi navijači mogli su u miru gledati utakmicu. Osijek se tako opet izjednačio s Hajdukom na trećem mjestu po broju bodova, a uz to momčad je srušila na toj utakmici i dva klupska rekorda. Bila je to sedma uzastopna domaća pobjeda koja je učinak ove sezone zaokružila na 62 boda što je najbolji učinak bijelo-plavih u prvenstvima Hrvatske uopće.

Nova majstorija Lope

Tražio je trener Osijeka Zoran Zekić osvježenja u momčadi nakon debakla na Poljudu, sudeći po onom što je njegova momčad pokazala u prvih 45 minuta posve je pogodio. Bilo je to najbolje poluvrijeme bijelo-plavih ove sezone, a konačno smo ih vidjeli opuštene i sa solidnom idejom kako napasti suparnika. Bio je Osijek agresivan i odlučan, a to mu je vrlo rano donijelo ugodnu rezultatsku prednost u ranoj fazi susreta. U devetoj minuti Osječani su poveli. Lukić je ukrao loptu gostima na 30-ak maetara od njihovih vrata proigrao Ejupija koji je pokušao proslijediti loptu do Peroševića, ali je to za trenutak osujetila obrana Slaven Belupa, no lopta se vratila do prvog strijelca bijelo-plavih koji je reagirao u svom stilu i sa 15-ak metara neoklijevajući pogodio donji desni kut – 1:0. Tako je Ejupi prekinuo dvomjesečni post kada su u pitanju pogoci. Tri minute kasnije dogodila se nova “krađa” u gostujućoj trećini terena. Ovaj je put Lopa presjekao dodavanje na 20-ak metara od vrata, uslijedio je dribling i dobar prizemni udarac s ruba kaznenog prostora koji je Blažević jedva nekako uspio zaustaviti. No, u 16. minuti više ni Blažević nije mogao ništa protiv lucidnog Ukrajinca. Lopa je napravio sve u toj akciji. Opet je oduzeo loptu na 20-ak metara od vrata, proigrao Ejupija kojeg je na rubu kaznenog prostora srušio Purić. Slobodan udarac sa 17 metara izveo je Lopa i to kako! Majstorski je prebacio “živi zid”, te “ubio pauka” u gornjem lijevom kutu – 2:0. Još jedna majstorija iz njegovog repretoara. To je posve otpustilo kočnice Osječanima pa su se počele redati brze i lijepe akcije pred vratima Koprivničana koje su lako mogle uroditi još ponekom loptom iza Blaževićevih leđa, ali napadači bijelo-plavih nisu bili precizni. U 25. i 26. minuti Grgić je dvaput odlično pronašao Ejupija, ali Makedonac nije bio priseban. Prvi put je pokušao efektno volejem, ali je lopta otišla poviše vrata, a u drugoj situaciji Ejupi je promašio loptu u vrlo izglednoj situaciji za pogodak. Gosti su se javili tek u 28. minuti kada je Heber pucao glavom nakon ubačaja Barića, ali nije bio precizan. Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu dogodilo se u 31. minuti kada je Pušić proigrao Peroševića koji je bio na osam-devet metara od vrata, ali je pucao preko njih. Dugo Osijek nije bio tako konretan pred gostujućim vratima. Dva pogotka i još tri čiste prilike samo svjedoče o dominaciji koju su bijelo-plavi imali u tih prvih 45 minuta.

Ejupi zabio, pa zapucao penal

U nastavku susreta Osijek je brzo dodatno “podebljao” svoju prednost. U 51. minuti Musa je u kaznenom prostoru srušio Bobana. Odgovornost je preuzeo Ejupi i vrlo hladnokrvno prevario Blaževića za 3:0. Bio je to Ejupijev 14 pogodak ove sezone čime se priključio vodećim strijelcima lige.
Nakon toga Osječani su ipak malo popustili “gas” zadovoljni visokim vodstvom. Ipak, u 71. minuti dobili su bijelo-plavi priliku za novi pogodak. Jovičić je u kaznenom prostoru prekršajem zaustavio Ejupija, pa je Vučković još jednom pokazao na “bijelu točku”. Ejupi je opet bio izvođač mogao je zabiti hat-trick, ali je izabrao neozbiljno rješenje za izvođenje tog kaznenog udarca. Pokušao je “Panenkom” prevariti Blaževića, ali je učinio je to toliko loše da je doslovce dodao loptu vrataru gostiju. Propustio je tako Ejupi priliku izdvojiti se na čelu liste strijelaca HNL-a. Kasnije je Osijek prijetio uglavnom nakon prekida. U 78. minuti u strijelce se zamalo upisao Šimunec koji je samo nekoliko trenutaka prije toga ušao u igru. Barišić je ubacio iz kornera, a mladi Osijekov stoper pucao glavom i bio zamalo neprecizan, slično kao i Boban koju minutu kasnije kada je Lopa izveo korner, a Bobanov udarac glavom je otišao iznad grede. D.Keler

Rezultati by SofaScore

Osijek – Slven Belupo 3:0(2:0)

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 1.480. Sudac: Ivan Vukčković (Zagreb) – 6,5. Strijelci: 1:0 Ejupi (9), 2:0 Lopa (16), 3:0 Ejupi (52-11m). Žuti kartoni: Pušić (Osijek), Purić (Slaven Belupo). Crveni kartoni:
IGRAČ UTAKMICE: DMITRO LOPA (OSIJEK)
OSIJEK: Malenica -, Grgić 7, Škorić 6,5 (od 78. Šimunec -), Barać 6,5, Barišić 6,5, Lukić 6,5, Petrović 6,5, Pušić 6,5 (od 58. Mioč 6,5), Lopa 7,5, Perošević 6,5 (od 37. Boban 6,5), Ejupi 7.
SLAVEN BELUPO: Blažević 6, Purić 5, Musa 5, Jovičić 5, Aliti 5, Barić 5 (od 46. Gregurina 5,5), Burić 5, Bouadla 5,5, Christensen 5,5(od 81. Bogojević -), Heber 5,5, Arap 5 (od 46. Bistrović 5).

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta

Najčitanije iz rubrike