Mozaik
PROMOCIJA DIKA

CD “Slavonac sam, ‘oću da se zna!”
Objavljeno 24. travnja, 2017.

Poznato vinkovačko okupljalište mladih Coffee & wine bar Gymnasium Vinkovci bilo je domaćin promocije novog nosača zvuka pod nazivom “Slavonac sam, ‘oću da se zna!” jednog od najboljih tamburaških sastava u Hrvatskoj, legendarnih Dika. CD je izdala kuća Croatia Records. Vinkovački tamburaši predvođeni Marinkom Blažinkovim posljednji su album objavili prije punih 15 godina, a veliki povratak na glazbenu scenu imali su prošle jeseni singlom “Slavonac sam ja”, kojim su najavili rođendanski koncert u Vinkovcima, a na tom koncertu, kao i na novom albumu, Dikama se pridružio Zvonko Bogdan.

Novi album “Slavonac sam, ‘oću da se zna!” sadrži jedanaest tamburaških pjesama nastalih u posljednjih pet godina, snimanih isključivo na izvornim tamburaškim instrumentima u Rockoko studiju ton-majstora i producenta Tihomira Ivanetića.

- Veliki ljudi, veliki glazbenici koji imaju jedan svoj prepoznatljiv stil, a traje već punih 30 godina. Drago mi je da sam bio dio te priče i velika mi je čast što sam bio producent - rekao je Ivanetić.

Autor većine pjesama je Šimo Dominković, koji je i sada dio Dika, iako ne svira u sastavu, dok glazbu uglavnom potpisuje Stjepan Đurković, primaš u Dikama. Likovno oblikovanje albuma s novim fotografijama Studija Bota napravila je Ana Luketin Fahrenwald. M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike