Mozaik
DANAS PREMIJERA

BBC: Film o Malenoj i Klepetanu
Objavljeno 24. travnja, 2017.

Britanski javni medijski servis BBC u ponedjeljak, 24. travnja premijerno će prikazati dokumentarni film o rodama Malenoj i Klepetanu, koji je nastao na temelju snimki Hrvatske radiotelevizije.

Dokumentarni film “Ljubav roda na daljinu” (engleski “A Long Distance Love Affair for Storks”), koji je nastao u okviru BBC-jeve serije “Natures Weirdest Events” (“Najčudniji događaji u prirodi”), rezultat je tromjesečne suradnje BBC-ja i HRT-ova Odjela za prodaju programa i usluga, a bit će prikazan u udarnome terminu na Drugome programu BBC-ja u ponedjeljak u 20 sati. Tako će, zahvaljujući HRT-ovim snimkama, priča o dvjema rodama iz Brodskoga Varoša, čija ljubavna priča traje gotovo dva desetljeća, postati poznata diljem svijeta jer BBC ima veliku gledanost na cijelome engleskom govornom području.

Dokumentarni film “Ljubav roda na daljinu” gledateljima britanskoga javnog medijskog servisa donosi povijest odnosa dviju roda od dana prije 15 godina kad je domar Stjepan Vokić našao rodu slomljenoga krila te joj dao ime Malena te njezina susreta s Klepetanom, koji joj se vraća svake godine unatoč brojnim izazovima u njihovu odnosu. Naime, njih su dvoje letjeli zajedno na jug sve dok Malenoj krivolovci nisu ozljedili krilo, pa je bila prisiljena ostati preko zime u Brodskom Varošu gdje se Stjepan brinuo za nju. Podsjetimo, ove je godine Klepetan kasnio natrag u Malenino gnijezdo puna dva tjedna, što je imalo nevjerojatno medijsku pozornost.

Hrvatska radiotelevizija iznimno je zadovoljna što su njezine snimke omogućile nastanak dokumentarnoga filma najuglednije svjetske javne televizije, a to je ujedno i veliko priznanje Hrvatskoj radioteleviziji i njezinim zaposlenicima. T.K.

Tri mjeseca nastajao je film, i to u okviru BBC-jeve serije “Natures Weirdest Events”

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike