Regija
MINISTRICA ŽALAC OTVORILA SAJAM

Znanjem i promjenom navika do zdravlja
Objavljeno 22. travnja, 2017.

VINKOVCI

U Vinkovcima je u dvorani Barun Trenk otvoren trodnevni, 21. Sajam zdravlja, na kojem sudjeluje 130 izlagača, 134 predavača u stručnom dijelu, obrađuje se 91 tema, a u organizaciju su uključene 674 osobe. Središnja je tema “Ulaganje u rani razvoj djece kroz intersektorsku suradnju”.

- Ove smo godine stavili djecu u fokus zbog toga što većina misli da ona potpadaju samo pod sustav zdravstva, patronaže, obitelji, što nije istina. Pozvali smo i druga ministarstva, imat ćemo sedam tematskih foruma gdje ćemo s pozicije svakog resora pokušati vidjeti kako danas možemo pomoći mladim obiteljima - istaknula je prof. Selma Šogorić, dr. med., nacionalna koordinatorica HMZG-a.

Prema riječima dogradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića, odziv izlagača iznimno je dobar.

- Vinkovci kao Grad prijatelj djece kroz svaki proračun ulažu znatna sredstva u razvoj djece jer ona su naša budućnost - istaknuo je Bosančić.

Otvarajući 21. Sajam zdravlja, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac između ostalog je rekla:

- Zdravlje je preduvjet života i rada, posebice ova tema koja u fokus stavlja djecu. Drago mi je da je 21. Sajam zdravlja posvećen toj temi zbog demografske obnove, što je prioritet Vlade RH. Moramo voditi računa o novim naraštajima koji trebaju ovdje ostati živjeti i raditi.

Nazočne je, između ostalih, pozdravio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koordinatorica Sajma, mr. Mandica Sanković, te predstavnici gradova partnera.

Sajam zdravlja održava se do 23. travnja u organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske mreže zdravih gradova te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva. Građani će imati priliku besplatno izmjeriti krv i tlak, provjeriti razinu šećera u krvi, razgovarati sa stručnjacima o zdravoj prehrani, tjelovježbi i drugim oblicima očuvanja zdravlja, kupiti različite prehrambene i druge proizvode.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike