Mozaik
4. KOLO HRVATSKOG KUHARSKOG KUPA

“Zlatna jabuka” u Vinkovcima
Objavljeno 20. travnja, 2017.

Prestižno kuharsko natjecanje “Zlatna jabuka”, 4. kolo Hrvatskog kuharskog kupa, održava se 20. i 21. travnja u dvorani “Barun Trenk” u Vinkovcima. U organizaciji Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije 13. put okupit će se velik broj slastičara i kuhara iz najeminentnijih hrvatskih restorana i hotela, koji će se boriti za glavnu nagradu – Kristalnu kuhaču.

Tijekom godina “Zlatna jabuka” postala je brend gastroturističke ponude Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Hrvatski kuharski kup pokrenut je od strane Hrvatskog kuharskog saveza još 2004., a "Zlatna jabuka", koja se održava u sklopu Kupa, najdugotrajnije je natjecanje u Hrvatskoj. Opstojnost i prepoznatljivost “Zlatne jabuke” je u njezinoj veličini i po programu i po sadržaju, a tome u prilog ide i velika zainteresiranost kuhara i slastičara. Trinaesto izdanje natjecanja u Vinkovcima tako će okupiti 12 ekipa iz cijele Hrvatske, koje će svojim kreacijama i inventivnošću stvarati prava umjetnička djela na zadanu temu od namirnica bogate flore i faune Slavonije i Srijema.

Domaćini iz Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije i ove su se godine pobrinuli za bogat popratni program. Brojni gosti i sudionici "Zlatne jabuke" tako će imati prigodu upoznati ljepote naše županije. U četvrtak, 20. travnja, planiran je izlet do Gradišta i Bošnjaka, u okviru kojeg će natjecatelji posjetiti Šumarski muzej, OPG-ove te obići Bošnjačke virove.

Drugi dan (petak) "Zlatne jabuke" bit će u cijelosti posvećen natjecanju. Kuhari i slastičari u kuhinju će ući već u 6 sati, a ocjenjivanje će započeti poslijepodne. Treba naglasiti kako će se za sve zainteresirane goste i građane od 16.30 do 17.00 sati u restoranu "Barun Trenk" prirediti razgledanje hladnih eksponata i deserata koje su pripremili natjecatelji.

Glavni dio programa 13. izdanja “Zlatne jabuke” održat će se u večernjim satima. Svečana večera s proglašenjem pobjednika i ove će godine, ne sumnjamo, privući najveće zanimanje. Program, koji započinje u 19.30 sati, vodit će doajen hrvatskog glumišta Darko Janeš, a nastupit će Ženska pjevačka skupina Folklornog ansambla Lisinski, zatim prva plesačka postava FA Lisinski te Tamburaški sastav Tambura band. U natjecateljskom dijelu večeri bit će proglašeni pobjednici po kategorijama: hladna plata, glavno toplo jelo, desert, te ukupni pobjednik 13. “Zlatne jabuke”. Nakon proglašenja pobjednika u svakoj kategoriji gosti će imati prigodu degustirati hranu koju su pripremili natjecatelji. Za sve goste pripremljena je bogata tombola, a dobrovoljni prilozi ići će u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara. Već tradicionalno u sklopu večere organizirat će se i aukcija slatkog jela, odnosno velike torte.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana